Motljus, vatten och en kamera, den perfekta kombinationen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det blev lite bilder i lördags.. Jag bara ÄLSKAR när solljuset speglas i vattenytan och gör bilderna helt glittriga. Typ sjögräs och mitt halsband blev toppenmotiv! Fler sådana här dagar tack!

Glajjorna på och jag njuter i solen ;-)

 
 
 
Som sagt hade jag en superhärlig dag igår! Blev lite fotograferande efter en stund iallafall :-) Det var så himla varmt och skönt ute! Kunde sitta i bara linne med solbrillorna på och se och lyssna på
vattnet som rann i bäcken. Känner mig påfylld med energi nu, så jag kanske klarar av nästa vecka också ;-)
Fler bilder från gårdagen kommer imorgon!

Härlig stund i skogen..


 
Sitter och njuter i skogen, med kameran i handen och lyssnar på bra musik :-) Inte riktigt vad jag hade tänkt, för jag hade planerat att ta självporträtt. Kändes bättre att sitta och njuta i solen :-) Fotar kanske lite om en stund istället ;-)

Finväder och balkläder.



Då har jag åkt runt i Dalarnas både små och stora städer för att leta tyg till balkläderna som ska börja sys :-) Det tog ett tag, men efter en stund hittade vi ett bra tyg. Något irriterande bara att solen skiner som allra bäst ute och jag sitter i en bil, men hellre det än inga balkläder alls. Hoppas på lika fint väder imorgon också, så jag kan njuta lite :-)

Varma vindar som smeker min arm=snart sommar? ;-)






Nu var det ett tag sen sist igen... Men har haft ganska mycket att göra och har varit ganska trött. Sitter just nu ute i solen i bara ett linne och laddar inför dansen :-) Såå härligt att känna de varma vindarna mot armen! Älskar det! Men börjar bli lite smått stressad över att veta att det endast är en gång kvar på dansen, sen måste vi försöka få till någon slags avslutning.. Börjar bli lite tajt om tid, men det ska väl gå.

Tog lite bilder på min klocka.. Varför vet jag inte, men jag gillar hur ljuset bryts på den :-)

Hoppas fler känner samma härliga snart- sommar- känslorna :-) Nu är det inte långt kvar till sommaren!!

I Sthlm blommar det!



Det gick ju faktiskt bra, trots att jag blev väldigt nervös och det var jobbigt så gick det bra :-) 

Har haft en fin dag i Sthlm. Gick lite snabbt på stan och såg att körsbärsträden i Kungsträdgården börjat blomma. Några få blommor här och där, om några dagar är säkert hela träden fulla i blommor :-) Så vår är det allt! Med körsbärsblom i Kungsträdgården och tussilago längs vägarna kan man lugnt säga att det är vår! Har ju även invigt mina tygskor för i år :-D

Framme, men inte nervös. Än...



Då är jag framme!! En timme kvar till intervjun och jag är faktiskt ganska lugn, men det går väl över ;-) Sitter och fikar just nu. Måste göra något för att få tiden att gå.. Får se hur det kommer gå idag... Om inte annat får jag vistas i Stockholm för en dag :-)

Snälla datorn vakna! ;-)

Ge mig lite vackert ljus och inte detta grå...
 
Sitter och försöker få liv i datorn så att chansen att den "vaknar" imorgon blir lite större ;-) Tar med den på uppsatsskrivningen imorgon..
 
Igår kväll bakade jag proteinmuffins, har gjort det förut och har blivit såå trött på smaken. Provade då att ha i kakao så det blev chokladmuffins och mums vad gott det blev! Ett nyttigt mellanmål med smak av choklad! Perfekt! :-D Kommer absolut ta med en jag kan äta under tiden jag skriver uppsats imorgon, så slipper jag sitta där hungrig ;-)

Snälla ge mig lite mer sol!

 
Det har bara varit några dagar med ny snö och jag är rerdan sååå trött på den!.. Är nog i och för sig trött på det mesta nu känns det som, iallafall nu ikväll... Är så trött på att inte träna, är trött på prestationsångest och är trött på att vara trött... ;-) Men mår som tur är bättre i förkylningen nu, så snart kan jag börja träna igen! Ska på intervju på ett gymnasium på fredag, så lite nervös är det väl inte så konstigt att man är, men jobbigt när man har nationella prov ena dagen och intervju andra. Prestationsångesten blir ganska påtaglig, men, men, provet vi hade i går gick ju bra, så varför ska detta inte gå?
Bort med snön och lite mer solsken igen så ska nog allt kännas bättre snart... :-)

Keeping summer in my mind...



Drömmer mig bort, tillbaka till Ungerns kringliga småvägar jag åkte på i somras. Känner en lugn känsla av att se på bilden som är tagen längs en liten gropig väg i Ungern. Den häftiga kontrasten mellan mörka moln, regn och den klarblå himlen. Skönt att drömma om att åka där, så jag slipper tänka på det nationella provet vi har imorgon.. Usch, jag vill inte.. Men det ska nog gå bra..  Håller jag tankarna på Ungern ska det nog fixa sig ;-)

Och så blev det vinter igen...



Jaha.. Då vaknade man och upptäckte att det snöat under natten... Sådär halvkul tycker jag. Tur man har altanen där vi kan sitta och njuta av solen ändå. Till och med kaninen njuter i vårsolen. Så sjukt kul att se henne skutta runt under bordet när man släpper ut henne och sedan hur hon lägger sig ned :-)

Den där filmen jag pratade om förut blev faktiskt en film! Inte en jättebra, men en helt okej film :-) Hade tänkt lägga upp den på bloggen, men vet inte riktigt hur.. Måste ha någonstans att ladda upp den först... Så vi får se hur det går med det..

Snön som smälter, bäcken som prolar och vackert motljus. Kan det bli bättre!? :-)

 
 
 
 
 
Fler bilder från fotopromenaden i söndags! Som sagt hade jag en underbar stund! Solen sken och det var varmt! En perfekt dag helt enkelt! Jag bara älskar hur snön smälte och det porlade i bäcken samtidigt som fåglarna kvittrade. Himelskt! Äntligen kom stigarna fram från att ha varit täckta av snö!
Jag gillar alla bilderna skarpt, fast motljuset i sista bilden har fått mig att gilla den lite extra på något vis. Vad tycker du? :-)

Vita skor och lera, men bra bilder blev det!

 
 
 
 
 
Några bilder från i söndags, hade verkligen en helmysig stund! Trots att jag var totalt täppt i näsan p.g.a. förkylning, nös som en galning och hade mina vita vinterskor när jag gick omkring där i leran var det en härlig stund ;-) Leran gick bort i snön, förkylningen är nu bättre (tror även det var lite allergi) och jag fick fina bilder! Kommer fler sen!

Vårkänslor! :-D

 
 
Känner hur vårkänslorna stormar fram!! Det är faktiskt mars så låt det bli vår på riktigt nu! Jag vill se vitsippor, vårjackor och solen! ;-) Var ute i skogen och fotade i söndags, kommer bilder därifrån om någon dag! Försöker även klippa ihop en film, då jag provade filma lite i skogen. Har aldrig gjort det förut, så blir spännande att se resultatet, om det blir ett ;-)

Den både roligaste och konstigaste dagen på länge...

 
Asså vilken dag jag haft idag... Helt mysko... Vi tar den från början.
 
Jag står i badrummet och ska göra mig klar för skolan, har då en mening på huvet "...telefonnummer, gärna både fast och mobilt". Varför har jag den meningen på huvet? Jag kommer på att det stod i instruktionerna till brevet till gymnasiet att jag skulle skriva mitt telefonnummer. Springer och kollar, ja det står så där, det står även att personnumret skulle vara med. Allt detta står till och med som en egen punkt på uppgiftspapperet "Glöm inte att skriva dit namn, adress, personnummer och telefonnummer!" och vad var det jag gjorde? Glömde det såklart...
Jag börjar då dagen med lite smått panik, försöker prata med syon på skolan så fort jag kan för att fråga vad jag ska göra. Vi bestämmer att jag ringer till gymnasiet imorgon för att meddela dem om "felet".Någon timme går och jag kan inget annat göra än att skratta. Är helt genomförkyld, fast på bättringsvägen och är på sånt skratthumör! Känns som pms fast bak och fram ;-)
Senare under dagen kommer idrottsläraren in i klassrummet och frågar om jag kommer till sista lektionen? "Va?" ger jag henne till svar. Jo, jag skulle ju ha dans med sjuorna på deras idrottslektion idag.. Jag som trodde det var nästa vecka... Aja, vi bestämmer att vi tar det en annan dag och så ska jag ha en annan sjua i dans imorgon första lektionen...
Efter detta ringer min mobil och jag blir helt chockad, för den ringer typ ALDRIG! Just då kan jag inte svara, så jag får ett sms om att skolan jag ska ringa till imorgon vill ha tag på mig... Hur har de mitt nummer? Jag glömde ju skriva det i brevet! Jag ringer upp dem efter en stund och kvinnan i andra änden undrar då om min ansökan till gymnasiet blivit fel, för jag vill väl gå foto inriktning och inte musik, för jag har ju skickat arbetsprover med foton. Vadå musik tänker jag? Jag har sökt foto! "Då måste det ha blivit ett fel, men det går att ordna!" säger hon till mig i telefonen. Okej, tänker jag och passar på att säga att "jag hade glömt att skriva tel och personnummer på mitt brev till skolan, men nu har de ju det så då är allt okej va?" "Absolut!" svarar hon och vipps blev allt ordnat.
 
Efter denna konstiga dag med så mycket skratt att jag inte har vetat om jag ska skratta eller gråta och med alla konstiga situationer som till slut löst sig ändå och helt igentäppt näsa, vet jag inte om jag ska kalla detta för en bra eller dålig dag.. Kanske räcker det att kalla den totalkonstig... ;-)
 
Så då sitter jag nu ute på altanen och dricker c-vitamin, vatten och te och äter russin och apelsiner. Ska väl försöka bli frisk till imorgon så man kan ha danslektion med sjuorna ;-)

Långa slutartider och bokeh... ;-)

 
 
 
 
 
Hehe.. Ännu fler bilder från när jag och Gustav var ute i skogen och fotade, fast detta är ju inte i skogen, detta är ju påväg hem ;-)
Har jag en slags kärlek till bokeh och långa slutartider? ;-) Kändes lite så i det här inlägget..
 
Kommentera gärna vad ni tycker om bilderna! :-)

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne.

 
 
 
Det var en helt underbar dag igår! Så vackert väder och så nice att bara kunna chilla i solen! Har nog lagrat energi för flera veckor nu! ;-) Eller inte... Har blivit förkyld, så jag kanske behöver de där extra krafterna för att bli frisk och det snabbt! ;-) Oavsett så var det en sjukt bra dag igår!

Lost in the forest...

 
 
 
 
Här kommer fler bilder från när jag och Gustav nästan blev vilse i skogen när vi fotade ;-) Det är kul när man har någon med sig som kan fota en när man själv fotar :-) Det är alltså Gustav som tagit dessa bilder och jag som redigerat dem :-)
 
 

En god morgon!!! :-)




Idag var det faktiskt härligt att vakna och se den blåa himlen :-) Gav mig lite extra välbehövlig energi :-)

Arbetsprov till gymnasiet!!

 
 
Har skickat iväg bilder och en skriftlig presentation till gymnasiet idag...
Läskigt värre! ;-) Temat på bilderna var plats, så har hela februari och början på mars fotat på temat plats, bla dessa bilder då det är en lastplats. Fick faktiskt några bra bilder! Men skickade inte iväg någon av dem, hade fler bilder på lager :-) Känner mest nu att paniken för arbetsprovet lagt sig och jag kan slappna av lite. Hade dock det första nationella provet igår, så får väl andra saker att oroa mig för antar jag ;-)

Mitt mål under julkalendern!!

Kom ju på att jag glömt berätta hur det gick med målet jag satte den 1:a dec, om att springa och åka skidor en total distans på 90km, lika långt som ett Vasalopp fram tills det riktiga Vasaloppet kördes. För mig gick det superbra! Jag och pappa bestämde att vi skulle försöka fixa detta båda två. Den 3:e februari var jag klar och hade sprungit 90km. När det väl var Vasalopp hade jag sprungit 41km till dvs nästan ett halvt vasalopp till, medan pappa hade gjort totalt 28km... Man kan säga att jag klarade det något bättre än honom, men samtidigt har han ju jobbat och varit mer förkyld än mig, så jag antar vi gjorde det lika bra båda två, fast jag bara lite bättre ;-)

En vinterfotografering.

 
 
 
Det är mycket som händer nu, mycket med skolan. Men bloggar lite för att få tänka på något annat :-)
För några veckor sedan var jag och Gustav ute och fotograferade. Vi tog en promenad i skogen när mörkret föll på. Var lite smått nervöst att gå i skogen då det bara blev mörkare och mörkare, men väldigt roligt! Kommer fler bilder någon dag, både med några fler bilder jag tog och med bilder han tog på mig :-)

Grått och tråkigt väder, men fotar ändå :-)

 
 
Verkar som att lördagar är kreativa dagar :-) Efter att ha suttit och redigerat bilder hela förra helgen och ha haft ett chill sportlov nu under veckan, var jag sjukt sugen på att ta självporträtt. Så jag tog mig en promenad i skogen och fotade lite. Skönt att fota utan att ständigt tänka på arbetsprovet till gymnasiet.
Längtar till våren och sommaren nu, så man kan fota ännu mer! Jag är ganska trött på detta gråa ljus och det är svårt att få fina färger i bilderna när det är grått ute... Fast trots det blev iallafall dessa bilder bra :-)