Bröllop 28 juni

 
 
 
 
 
Här är några av bilderna jag tog i lördags. Det var ett fantastiskt fint bröllop! Så speciellt att få se och vara med det nervösa brudparet innan vigseln och sedan se hur de slappnade av efteråt.
Jag är även så himla glad och tacksam för att jag fick låna Gustavs objektiv, det hade aldrig gått utan honom, jag hade aldrig kunnat få så bra bilder som det ändå blev. Så tack bästa Gustav!
 
Fler bilder kommer, så håll utkik! :-)

Laddar in bilder på datorn



Sitter och laddar in bilder från gårdagens fotografering. Självklart var jag tvungen att ta några självporträtt idag också då bästa Gustav lånade mig sitt 35mm objektiv för gårdagens fotografering. Men jag lovar, han får tillbaka det imorgon! Tror jag? ;-)

Bröllopsfotografering idag!

 
 
 
Här kommer fler bilder från i tisdags :-) Nu laddar jag för att vara assistent på bröllopsfotografering idag! Nervöst, men väldigt kul! Jag ska även få ta några egna bilder därifrån, så det kanske kommer upp någon sen! :-)

Vi vet hur man får det bästa sommarlovet! ;-)

 
 
 
Har haft såå mysiga dagar med världens bästa syster! Sitter nu och redigerar bilder från i tisdags då vi åkte in till stan, köpte jordgubbar, mjukglass och nutella och satte oss i gräset och hade picknick :-) Det hade inte kunnat blivit bättre!!
Vi hade ganska kul när vi skulle köpa nutellan, för först trodde syrran att jag sa att vi skulle ha kesella till jordgubbarna och hon fattade inte varför, "det är väl inte gott" tänkte hon, så när hon väl förstod vad det var jag pratade om fick vi oss ett gott skratt haha! ;-)

Ett år sedan...




Ett år sedan jag tog dessa bilder på underbaraste Pemlan idag... Saknar henne och tänker på henne mycket, men både vet och hoppas att hon har det bäst i Dubai! 

Mysfrukost i stora lass!



Vi hann med att äta frukost i solskenet innan alla moln kom! Mysfrukost så det bara skriker om det ;-) Nu fortsätter en härlig dag med bästa syrran! Jag ska försöka få med mig kameran så jag kan ta lite bilder under dagen :-)

Syster Sol






Var och såg Syster Sol igår kväll. Det var kallt som sjutton och det regnade, men bra var hon! Det var ett bra sätt attfira midsommardagen på :-)

Glad midsommar!




Vädret är som det ska, skitkallt och blåsigt, så glad midsommar på er! ;-)

Lite läskigt när man själv inte är fotografen ;-)

 
 
 
 
 
 
Vi fotade även varandra lite när vi var ut. Det känns både väldigt fel och väldigt kul att stå och posera för någon annan, jag är ju van vid att vara både modellen och fotografen själv, så lite läskigt var det ;-) Men det är väldigt roligt att få bilder på sig själv! Så tack Micaela och Gustav för de fina bilderna ni tog!

Grönt är skönt...

 
 
 
 
 
 
Här är några fler bilder från i söndags. Blev väldigt grönt... Fast det är ju också väldigt fint med allt det gröna i naturen :-) När jag tog bilderna lekte jag lite med skärpedjupet och ljuset från solen, tycker resultatet blev ganska bra!

Från söndagens fotografering

 
 
 
 
 
Var ju som sagt ute i skogen och fotade med några kompisar i söndags kväll. Här är några av bilderna jag tog, men det kommer upp fler imorgon!

Släpade ut datorn



Sitter ute på altanen och redigerar bilder. Klockan är vid elva och det är fortfarande ljust ute!! Jag älskar det!! Så himla mysigt. Härligt att sitta ute och redigera bilder och lyssna på musik. Skön egentid :-)

Vackert månsken




Här är två bilder från i fredags kväll. Efter en lång dag åkte vi slutligen till en kompis sommarstuga där vi skulle sova. Det var så himla vackert med månskenet som speglade sig och allt! Önskar att jag hade haft med kameran..

Idag har jag dock använt kameran! Stack ut och fotade med några kompisar nu ikväll, så ska lägga över bilderna på datorn och sedan leka lite med dem i Photoshop! Har faktiskt laddat ned ps till familjens gemensamma dator, så nu kan jag äntligen redigera bilder igen!

Bilderna från kvällen kommer upp om någon dag!

Sommarlov!!



Skolavslutning idag.. Känns både tråkigt och otroligt skönt! Vill verkligen ha sommarlov, men inte lämna klassen... Men bara för att vi inte går i samma klass längre kommer det inte betyda att vi aldrig mer ses.. Känns nog mest bara läskigt att ta steget ut i det okända..

Gråtfest...



Var en jobbig dag idag... Det var mycket som gjordes för sista gången. Sista gången jag gick till skolan hand i hand med min syster, sista dagen i grundskolan, sista dagen med klassen och sista dagen med lärarna... Vi hade avskedslunch i skolan och det blev en gråtfest... Det blir inte roligt imorgon på skolavslutningen. Det blir mycket gråt! Men, som jag sagt tidigare- man ska inte se detta som slutet, utan som början på något nytt!

När skogen visar sin bästa sida ;-)












Samtidigt som jag tig mina självporträtt fotade jag den vackra naturen lite också. Sitter och kollar på även dessa oredigerade bilder när jag utbrister "hur bra får man vara på att fotografera?!" Jag har verkligen utvecklats, men det är väl klart, jag har ju övat i några år nu :-) Iallafall visade sig skogen på sin bästa sida och jag kunde fotografera en hel del. Mycket grönt och många fina sommarblommor :-)

Vilken bild är din favorit? Jag är helt såld på första och fjärde ;-)

Tog mig en springtur :-)




Efter mer än en veckas uppehåll kan jag träna igen! Så jag stack ut och sprang en sväng efter skolan och nu stretchar jag. Jag blir så himla lätt stel när jag inte stretchat på några dagar... Men med lite träning är ja där snart igen! ;-)

Fågelkvitter och skrik som ekar..







Fotade självporträtt förra söndagen ju! En vecka senare och fortfarande oredigerade bilder lägger jag upp dem ändå!
Drog med mig stativet, reflexskärmen och kameran till skogen och ställde iordning allt och tog några bilder. Älskar den fina gröna nyansen och ljuset!! Helt underbart ljus! En reflexskärm är verkligen bra! Dock kan man bli lite rädd för den ;-) Jag hade ställt upp den mot en liten buske i skogen så att den reflekterade ljuset mot mig och helt plötsligt blåser det lite och den trillar omkull.. Jag blir livrädd och skriker till, det enda jag sedan hör är fågelkvittret och mitt skrik som ekar i skogen... Skönt var det iallafall när jag skrattande kunde konstatera att det bara var den som hade trillat och inget värre ;-) Men bra bilder blev det iallafall!!

Härligt väder och knasiga idéer






Har försökt rensa datorn så man kan försöka fixa till den. Photoshop vill absolut inte samarbeta.. Så då har jag lagt över bilder till min externa hårddisk och så passar jag på att lägga ut bilder på bloggen som jag inte visat än. Tanken var ju att redigera dem lite innan, men det verkar jag inte få göra, så här kommer oredigerade bilder!

Förra helgen var det så varmt och skönt, lika som denna helg, så min syster kom på att man kunde hälla vatten på studsmattan och sedan hoppa i det! Så det var vad hon gjorde och jag fotade. Bilderna blev ju iallafall häftiga och hon hade roligt! 

Balen!









Eftersom mitt Photoshop har gett upp helt, får det bli oredigerade bilder idag. Dessutom har jag snott bilder lite överallt ifrån, några har mamma och pappa tagit, några är från fb och den översta är från dt.se, då de intervjuade mig. Redan för något år sedan bestämde jag mig för att ha kostym på balen och inte klänning, kostymen är sydd av en av mammas kompisar och håret gjort av världens bästa frisör! Var helt hyper hela kvällen och blev så himla lycklig av alla fina kommentarer jag fick av alla! Den lyckligaste kvällen i mitt liv hittills! Kan inte riktigt sitta sitta still när jag ser bilderna från balen, blir lika sprallig och glad som jag var då! Älskade håret, klädseln och allting!! Alla var så himla fina! Det är verkligen ett minne för livet!

Mitt underbara liv <3



Känner mig så himla tacksam för livet och allt! Är totalt genomlycklig! Så tacksam för alla underbara människor jag har runt mig, för alla fina stunder med alla och för att ni förgyller min vardag så enormt!
Sitter ute på altanen med familjen nu och myser efter en underbar dag hos en fin vän i Rättvik där vi firat hennes silverbröllop med massa trevligt folk och deras fina hund. Var stolt "hundvakt" under kvällen och fotade en del. Därför fick dagens bild bli ett foto av deras hund Fox.
Är så glad över att ha fått vara med dem idag, var verkligen trevligt! Nu sitter jag och kollar igenom bilder från balen och påminns igen om alla underbara människor jag har runt mig! Jag känner bara en stor tacksamhet och lycka! Känner mig fylld av kärlek från kommentarer på både Facebook, instagram, på meddelanden och irl! Jag tror bestämt bilderna från balen i torsdag talar för hur jag känner mig, alltså helt genomlycklig och tokglad! Tack!!! <3

Ps, bilder från balen kommer upp imorgon!!

Förberedelserna snart klara



Då är naglarna målade och allt börjar bli klart inför balen imorgon :-) Dock spökar en liten förkylning.. Men det ska nog gå ändå..

Då har man gjort en del idag också ;-)



Då har jag fått en del gjort idag också :-) Varit på hängt med kompisar en stund och ätit glass, duschat, varit på vernissage, klippt och färgat håret, lagat mat, suttit vid datorn och fyllt på busskortet, tränat på att gå och dansa i balskorna och min kostym till balen är klar nu! Så den har jag fått hem :-) 

Mycket som hänt idag och imorgon blir det mys med klassen :-)

Det är inte slutet, utan början på något nytt!



Sitter ute i solen och tänker på hur kort tid det egentligen är kvar i skolan nu.. Detta sommarlov blir inget vanligt sommarlov, för till hösten börjar jag gymnasiet och jag tänker prova mina vingar i Stockholm. Det är med både vemod, förväntan, ångest och lycka jag tänker på framtiden som kommer snart. Kanske var det här den sista våren jag kommer bo i denna lilla by utanför Falun. Jag har älskat att växa upp här och bo här, men känner mig väldigt nyfiken på att ta nästa steg. Steget att flytta och börja på något nytt. Träffa nya människor och skapa mina egna rutiner. Kanske kommer det fungera, kanske flyttar jag hem igen, men det vet man inte förrän man provat och prova det ska jag verkligen göra! Sedan får vi se hur det går. Det är lite läskigt att inte riktigt veta hur framtiden kommer bli, jag har ju alltid vetat hur mitt liv kommer se ut, iallafall ända till jag slutar nian. Men nu slutar jag nian, vad händer nu?! Det enda jag vet är att jag börjar gymnasiet någon gång i augusti och att jag kommer bo hos min faster, så helt egna rutiner kan jag kanske inte skapa ;-) Men det ska bli skönt med en förändring, en välbehövlig men väldigt läskig förändring. Såklart blir det svårt att flytta och lämna familjen kvar hemma, särskilt min syster jag står så himla nära, men det ska nog gå. Vi har ju en hel sommar tillsammans först och det är inte direkt att vi aldrig kommer ses igen, den största skillnaden blir väl att vi inte kan krama om varandra när vi vill, annars springer man ju mest om varandra under vardagarna ändå och på helgerna kommer vi kunna ses.
Det ska bli så kul att prova något nytt och vända blad till ett nytt kapitel av livet, men lite konstigt känns det ju att veta att man inte kommer träffa sina klasskompisar man alltid gått i samma klass som lika ofta, nu måste vi ju planera att träffas. Hittills har vi ju alltid åtminstone sett i skolan. Vi får väl lära oss at hålla kontakten ändå.

Vissa skulle kanske se detta som slutet, men vadå för slut? Det är ju bara början på något nytt! 

Fast nu ska jag inte tänka på det, nu laddar vi inför balen på torsdag, skolavslutning nästa vecka och sedan ett långt härligt sommarlov med spännande äventyr!

Today's shooting



En liten tjuvkik på dagens fotografering. Trotsade förkylningen och drog ut en sväng i skogen och tog självporträtt :-) Nu ska jag bara försöka få ordning photoshop som kraschar varje gång jag ska ladda upp en bild... Önska mig lycka till!