Min syster är bättre än din syster <3

 
Jag minns inte riktigt när jag mådde såhär bra sist. Livet känns spännande, avslappnat och jag kan njuta av det! Det är även när man mår bra som man inser vad man påminns om allt underbart man har runtomkring sig och en av alla underbara personer jag har i mitt liv är min lillasyster <3
Nu i helgen hamnade vi sittandes vid köksbordet och pratade om allt möjligt, men framför allt pratade vi bland annat om värderingar. Jag kan säga att min syster är sååå mycket bättre än alla andra! Hur hon har kunnat bli så klok kan jag inte förstå, men hon har gjort ett väldigt bra jobb! Finare personlighet får man verkligen leta efter. 

Göteborg och snart studenten!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra fredagen blev det en tidig morgon. För vi skulle åka till Göteborg med fotoklassen och bland annat titta på Valand (det som var fotohögskolan) och gå på Hasselbladcenter. Efter det blev det Lisseberg och mys på hotellet. Jag börjar minst sagt få ångest inför studenten nu!
Frågan är inte vad jag ska göra efter att skolan är slut, utan jag kommer sakna att få träffa alla i skolan. Jag känner redan nu hur tårarna vill tränga fram när jag tänker på det, men jag är ändå väldigt stolt och glad över dessa tre år! De har varit de bästa i mitt liv!! Dock kan jag ångra att jag inte tog det chill och njöt mer av tiden, men med tanke på allt plugg vi haft i perioder och hur kaos privatlivet känts ibland är jag glad att jag överlevde! Det hade aldrig någonsin gått utan min familj, mina vänner och Erik <3
 
Det känns lite konstigt att ta studenten och inte ha samma klara mål att jobba för. Min dröm var att få gå foto på gymnasiet i Stockholm och det har jag verkligen gjort! Så när jag springer ut om två veckor kan jag stolt säga att min dröm gick i uppfyllelse och jag känner mig lyckligast i världen som faktiskt kunde göra det här!
Men jag kommer sakna Xenter där vi hade foto, jag kommer INTE sakna de "vanliga" ämnena på ett bra tag! - Men jag kommer sakna den trygghet man känner att alltid kunna gå till skolan, få se och göra något och få träffa sina vänner... Samt den "familj" man fått inne på foto...
 
Nej, nu ska jag se till att njuta av de sista två veckorna, för riktigt än är det inte över!
 

Godmorgon

 
 
 
En tidig morgon som det blev idag passar jag på att plugga lite. Jag sov hos Erik inatt och därför steg vi upp väldigt tidigt, när jag då kom hem var jag för pigg för att kunna gå och lägga mig, så jag passar på att försöka få klart svenska uppgiften... Försöker även njuta av det ljus som kommer in i lägenheten eftersom vi bara har morgonsol.
 

Glasögon

 

Yes som rubriken lyder och bilden visar har jag gått och blivit en glasögonorm ;) Det är dock ett bra tag sedan jag fick dem..


Jag skrev ju för ett bra tag sedan om att jag hade huvudvärk och Erik masserade mina tinningar. Asså jag hade sjukt ont i huvet och det enda som hjälpte var att blunda.. Jag kände även att det var svårt att se vad det stod på skyltar och så när jag körde bil och innan jag fick börja övningsköra går man ju på en synundersökning och då sa de att det var på gränsen att jag skulle behöva glasögon, men det var inte panik så länge jag inte hade problem med synen.. Så nu var det alltså dags! Jag hade så ont i huvudet på kvällarna och särskilt efter dagar då vi bara haft foto och suttit vid datorn hela dagen. Jag tog därför tag i saken och bokade en synundersökning! Väl där frågade jag optikern om det bara var jag som var dum i huvet eller om jag faktiskt såg dåligt och hon skrattade och sa att jag skulle behöva ha glasögon hela tiden! Jag som hade förberett mig på att det bara gällde läsglasögon och glasögon när jag kör bil, fick tänka om och ställa in mig på att börja leva med glasögonen.

Jag kan säga att det var ganska dumt av mig att gå till optikern själv och då inte ha någon hjälp med att hitta snygga bågar.. Men efter MYCKET om och men och en hel del face-time med mamma hittade jag några bågar jag gillade!

Nu mår jag mycket bättre och har aldrig ont i huvudet längre! Men om ni undrar hur det får annars med livet som glasögonorm.. ja, jag tycker det är lite obehagligt att ha de på mig när jag äter och någon morgon har jag glömt dem hemma så jag fått springa hem igen och hämta dem! Jag undrar bara varför jag inte gick till optikern tidigare... Nu är det gjort iallafall och jag är jättenöjd :)


Gymnasiearbete!

En hel föreställning
- eller bara en bild som föreställer?

 

 
 
 
 
Ja för ett tag sedan blev gymnasiearbetet klart och jag tänkte att jag kunde visa upp resultatet! Så ni ska få läsa min sammanfattning av arbetet och vill ni läsa hela uppsatsen - kommentera så kan jag skicka den till de som vill läsa!
 
Sammanfattning:

I det här arbetet har jag valt att kombinera de estetiska uttrycksformerna dans och foto, då jag vill utforska hur man i stillbild kan fånga en rörlig berättelse i dansen. För att göra det hela lite tydligare bestämde jag mig för att fotografera de karaktärer jag tänker mig, när jag tänker på olika dansstilar. Jag valde att göra fyra bilder, utifrån stilarna balett, jazz, streetdance och magdans. Platserna är noga utvalda för att passa in i bilden och min målsättning med bilderna är att förmedla en känsla eller berättelse. För att kunna skapa en bild som förmedlar känslor, var jag själv tvungen att hamna i rätt sinnesstämning i förberedelserna för fotograferingen, samt under fotograferingen. Jag var även tvungen att leta reda på den bästa möjliga platsen för min bild, samt ordna den rekvisita jag behövde.
   Arbetet var svårare än jag hade förväntat mig, då jag insåg hur stor betydelse mitt eget intresse, engagemang och inspiration hade för att skapa en bra karaktär och få rätt känsla under fotograferingen. Efterarbetet med bilderna hade också större betydelse än jag föreställt mig och även om jag inte var nöjd med bilderna från början, kunde jag i Photoshop bygga upp den bild jag ville ha.

 

Mösspåtagning

Godmorgon!

Idag känner jag att det börjar närma sig slutet... Vi har mösspåtagning (en vecka efter resten av Sverige, men ändå...) och ikväll har jag dansuppvisning med mina elever jag undervisar i dans! Ikväll hoppas jag även att jag får gå ut med några kompisar och fira att vi snart tar studenten! Känns som att allt börjar falla på plats. Jag har jobb på Vapiano efter studenten och i höst ska jag vara skolfotograf. Förhoppningsvis kan jag och Ellinor ut i världen och resa i höst/vinter också och i sommar hoppas jag att jag och Erik kan bo ihop ännu mer :)

Ett av mina nyårslöften var att försöka överleva skolan och hitta på lite roliga saker för att liva upp vardagen lite och jag känner att jag typ uppfyllt det nu! Roliga saker ska det definitivt bli fler av, men nu är skolan snart slut och jag tror faktiskt jag kan säga att jag överlevt! Även om det är drygt med allt plugg just nu...


Mitt vanliga kaos

 

Bjuder på en bild där mitt hår är minst lika kaos som resten av lägenheten.. Men oavsett vad så är det skönt att kunna sitta i soffan och käka frukost när solen skiner in genom fönstret! Jag hoppas verkligen det här underbara vädret fortsätter, för det behövs! Alla blir så glada och mår så bra! Jag försöker ta vara på solen så gott det går.


Nu ger jag upp!

 

Asså skolan... Jag antar att det blir vad man gör det till när man skjuter upp pluggandet.. Men jag har ingen lust längre! När lärarna redan har sagt vilket betyg man spikat och ändå måste man göra de uppgifter som är kvar... Nu ska jag bara få allt gjort! Sen är det över!


Vad händer??

 

För snart två månader sedan bloggade jag om hur jag arbetade med gymnasiearbetet! Nu är det klart sedan en tid tillbaka och jag ska försöka visa er resultatet snart! Det har varit mycket att stå i de senaste veckorna! Jag har sökt jobb som en galning, har sökt över 30 jobb för att förhoppningsvis ha något att göra efter gymnasiet och fick svar i fredags  Så nu ska jag börja jobba inom restaurang. Sedan blir det jobb som skolfotograf i i höst!  Det ska också bli väldigt roligt!! Nu är jag på väg till skolan för de sista veckorna i gymnasiet innan studenten... Känns både vemodigt och bra! Just nu vill jag bara slippa allt plugg..