Han <3


Det är tur att den här killen har båda fötterna på jorden, när jag är uppe bland molnen. Jag kan bara säga att det här har varit de bästa fyra månaderna i mitt liv <3

Work the shot

 
 
 
 
 
Här har vi fler bilder från igår! Jobbade mycket med att "work the shot" som de säger på kursen jag ser på nätet. Ta bilden ur fler vinklar, hitta linjer och jobba med ljus och skuggor. Trots att jag vaknade upp till snö så hittade vi lite blommor :-)

Tränar på att fota i svartvitt

 
 
 
 
 
 
Det är ett år sedan idag som jag var i Stockholm på intervju på en skola. Efteråt fotade jag körsbärsträden som precis börjat blomma i Kungsan. Idag har jag tränat på att fota ljus och linjer och samtidigt hela tiden tänka på valen jag gör när jag fotar. Ser en kurs på nätet som faktiskt hjälper väldigt mycket! Kommer fler bilder imorgon!

Utanför mitt fönster






Även om det kanske inte märks idag när dimman ligger som ett täcke över Stockholm så är det faktiskt vår!! Det blommar väldigt fint utanför mitt fönster nu och det är såå fint! Var ute och gick med Erik igår och då såg vi blommor i princip varje trädgård och solen sken och det var varmt. Jag älskar det!!

Stockholmsgator genom ny glugg






I fredags gick jag och Ellinor runt på Sthlms gator och hade det väldigt roligt! Jag testade även mitt nya objektiv då! Jajamensan! Jag har köpt nytt objektiv!!! Ett 35mm f1,8!!!! Kanske inte världens bästa objektiv kvalitetsmässigt, men det duger åt vad jag ska ha det till. Ville inte spendera allt jag sparat utan valde ett okej objektiv. Då går det snabbare att spara ihop pengar tills när jag ska köpa helt ny utrustning :-) Fast som sagt, det här duger så länge och jag bara älskar hur jag kan leka med bländaren!!!

Med Timbuktu i öronen fick jag inspiration till den grafiska biten...


Ja vad ska man säga? Man blir lite smått "förstörd" från skolan... Stod på tunnelbanan, lyssnade på musik och hittade den här bilden från i måndags. Fick feeling från musiken och inspiration för vad vi jobbar med på grafisk kommunikation så hela resan till skolan fixade jag med den. Jag kallar det för att bli "förstörd" men gillar egentligen hur jag får kunskap och inspiration från skolan. Men det är ju klart man blir lite trött på sig själv när det första man tänker på när man ser en bild är ljuset, kompositionen och jag kan inte bläddra i tidningar utan att bedöma hur de gjort layouten och fundera över hur man gör vissa saker...

Dan







I onsdags fotade jag Dan som jag lärde känna i Falun. Vi hade det väldigt roligt och tog en hel del bilder! Det hela avslutades självklart med fika :-)

När en måndag börjar bra!


Sitter just nu på tåget på väg till skolan! Mycket som hänt sedan jag skrev sist, men ska försöka hinna ikapp det i veckan. Jag hade en del prov och var ute och fotade en kompis från Falun i onsdags, hängde med Ellinor fredag till lördag och var med bästa Erik i torsdags och i helgen! Min vecka har varit väldigt händelserik och bra!
Igår var det så himla varmt och skönt i Sthlm!! 16 grader varmt och det blåste varma vindar, hur skönt som helst! Det var 20 grader i solen!! Och vädret fortsätter bjuda på glädje, det kanske inte är lika varmt idag, men sol är det allt och man kan gå tunnare kläder utan att frysa. Klart jag har en bra dag idag!!

Ska försöka fixa med bilderna jag tog förra veckan så jag kan lägga upp dem! Men först skola och grafisk kommunikation...

Självporträtt i solen










Såhär blev självporträtten jag tog igår! Var självklart tvungen att dra fram kameran i detta underbara ljus! 

Mars = vår = öppna fönstret och njuta!





Solen tittade fram i gluggarna mellan molnen då och då igår, så jag passade på att öppna fönstret och sätta mig och njuta i solen! Åt det godaste mellanmålet också - babybel och minitomater. Sååå gott!! Efter det kände jag mig väldigt kreativ och var tvungen att dra fram kameran och ta självporträtt. Bilderna kommer upp strax!

Livet som inneboende <3



Jag har det sjukt bra här! När jag kommer hem hör jag hur min faster spelar en av de vackraste låtarna jag vet på pianot och min favoriträtt står framdukad på bordet och väntar på mig. Jag ryser bara jag tänker på hur bra jag har det och får kämpa för att hålla tillbaka tårarna när jag lyssnar på den vackra musiken.. Min faster hon kan hon <3

Lite ambivalent...



Vet inte om jag vill åka, stanna kvar eller bara gå i ide någonstans mitemellan.. Fast det är ändå ganska nice med jordgubbar på tåget!