Bröllopsfotografering nr 2!

 
 
 
 
 
 
 
 
Så, då blev jag klar med bröllopsfotografering nr 2 för någon vecka sedan och detta kan nog vara den myggigaste fotografering jag någonsin varit med om.. Det regnade under dagen, så vi höll tummarna och hoppades att vädret skulle bli bättre lagom till vigseln så att vi kunde fota direkt efter. Kan ni tänka er vilken tur vi hade då! Det slutade regna och vi kunde åka ut i skogen och göra fotograferingen som tänkt. Dock var det väääldigt mycket mygg, så vi hade alla svårt att låta bli att försöka slå bort myggen och att stå stilla... Men några fina bilder blev det ändå! Som sagt, det roligaste är nästan när jag får sitta och experimentera med bilderna i Photoshop och se vad jag kan göra med dem. Fast jag måste även säga att innan man väl kommit igång med det så känns arbetet ganska tungt. När jag vet hur många timmars bildbehandling som ligger framför mig... Men det är alltid lika roligt att se resultatet!

Hemfärd.. (del 3)

Dag tre åkte vi in till Malmö och drog omkring på stan, sen roade vi oss lite på campingen med att paddla kanot osv. Dag fyra var det dags för hemfärd och vi hade förberett oss på att få ta ner tält i spöregn. Men när jag vaknade var allt snustorrt! Vilken lycka!! Jag vaknade ganska tidigt, så jag bestämde att Ellinor får sova en halvtimme till, sen väcker jag henne så kan vi slippe ta ner ett blött tält om det inte börjar regna. Precis när jag ska gå ut för att gå på toa, börjar det regna... Så vi fick visst ta ner tältet i spöregn... Så väl hemma hos Ellinor igen var det bara att sätta upp tältet så att det fick torka. Men vi hade en väldigt bra resa ändå! Och nu har Ellinor tagit körkort också, så nästa sommar kan vi turas om, om att köra! :D

En tur genom HÄLLREGN!! (roadtrip del 2)

 
 
 
 
 
 
 
Nu skulle jag då åka till andra sidan stan för att hämta Ellinor och det gick förvånasvärt bra! Nervös var bara förnamnet, men till Södertälje tog jag mig allt! Så vi åt lunch, packade in i bilen och sedan bar det iväg! Vi stannade och tankade en gång på ner vägen och väl framme på campingen satte vi upp tältet. Dag två drog vi till vattenlandet och efter åkte vi till campingen, käkade lunch och sedan var det så bra väder, så vi tog en promenad till Odensjön där bilderna är ifrån. Men bra väder, hallå?? För när vi hade kommit så långt ifrån campingen som möjligt och skulle börja gå tillbaka, ja då började det självklart regna... Och det kom inte lite regn heller. Det verkligen HÄLLREGNADE... Så det var bara att lämna den skyddande skogen och ge sig ut i regnet. Men vi stannade under ett träd vid några kossor och hoppades att regnet skulle lätta, men nej.. Väl tillbaka på campingen var det bara att hämta handdukarna och bege oss till duscharna. Jag kan säga att det var skönt med en varm dusch!

Min och Ellinors Roadtrip! (del 1)

Ja, jag tänkte berätta om när jag och Ellinor var på road trip till Skåne! Men först - hur jag tog mig till Sockholm.
Allt började hemma hos mig i Dalarna, jag skulle för första gången ta bilen själv från Falun till Stockholm och jag var ganska nervös. Men det gick bra! Jag hade världens bästa syster med mig i bilen så jag kände mig lugn. När vi hade åkt ca en timme svänger vi av för att handla lite att äta i bilen. När vi väl har handlat och ska åka igen börjar en lampa på instrumentbrädan lysa, det är en dörr som är öppen... Jag tar ett varv runt bilen och stänger alla dörrar, men lampan förtsätter varna för att en dörr ska vara öppen... Efter att jag stängt alla dörrar ett antal gånger ringer pappa. Han undrade bara hur det gick för oss och det var ju tajming, det gick ju inte så bra... Så det slutar med att vi får åka tillbaka en bit för att möta pappa, då han ska hjälpa oss att få av innebelysningen i bilen. För den lyser ju om en dörr är öppen och vi vill ju inte att batteriet ska ladda ur... Det slutar med att pappa får dra ur alla glödlampor i bilen, så nu fick vi en mörk bil. Men det funkade ju ändå! Så vi kör vidare! 
 
En timme senare var vi kissnödiga och skulle in på en restaurang för att gå på toa. Men när jag skulle låsa bilen gick det inte - för en dörr "var ju öppen"... Suck.. Nu har vi en bil som inte går att låsa heller... Ja, ja, vad ska vi göra nu då? Vi fortsätter, för vad ska vi göra? Vi kommer hem till mig i Stockholm, parkerar bilen och där får den stå några dagar tills det var dags att åka iväg med Ellinor!