När man ser en bild längs vägen



Går jag förbi ett ställe där jag ser att det skulle kunna bli en bra bild är det väl självklart att jag stannar och fotar! Igår morse när jag skulle gå till skolan fick jag se att himlen ramades in väldigt fint av den här trappen och det skulle bli en häftig bild, så jag stannar mitt i och tar kort. Jag blir liksom så inne i det kreativa skapandet att jag glömmer bort att det kanske kommer fler som ska förbi bakom mig... Som tur va var jag själv och ingen behövde vänta på att jag skulle fota klart ;-)

Ville inte att kvällen skulle ta slut...



Efter en mycket bra dag igår avslutade jag med att göra den ännu bättre! På vägen hem från världens finaste kille klev jag av tunnelbanan en station innan min och tog en liten promenad i det härliga vädret. Det slutade med att jag gick en bit extra bara för att få se solnedgången över vattnet och det ångrar jag inte! Så himla vackert! Jag kan säga att jag vaknade med ett leende på läpparna, men det gick snabbt över när jag insåg at vi har nationella prov nu på morgonen... Önska mig lycka till...

Början på en riktigt bra dag!



Håret är ett enda rufs och jag är väldigt trött, men solen skiner och det är varmt! Jag känner att det kommer bli en bra dag idag :)

Solen träffade hustaken



Solen sken fortfarande när dansen var slut igår och jag var påväg hem! Så direkt jag kommit innanför dörren bytte jag skor och stack ut och sprang en vända! Jag kanske överlever den här helvetesveckan ändå med alla prov och annat skoj vi har i skolan... Nu: dags för svenska läsförståelse...

En bra helg helt enkelt



Min helg har varit toppen! Världens bästa pojkvän följde med mig hem till Dalarna, så jag har haft det väldigt bra. Igår tog vi tåget tillbaka till Sthlm och wow vilket väder det var! Helt underbart då det var varmt och skönt! Så vi tog en promenad och jag blev helt fascinerad av hur grönt det blivit ute redan. Kanske ingen överraskning vid det här laget att jag gillar när naturen börjar väckas till liv igen och att det blir varmt ute ;)

Skönheten i vardagen



Ibland är det bra med störningar i tågtrafiken. Då hinner man fota på vägen! Här har vi morgontrafiken i Årstaberg en vacker morgon som denna :)

Bara man tar sig tid kan man se det vackra i vardagen



Nu märks det verkligen att det är vår! Träd och buskar börjar få små blad, gräset börjar bli grönt och det blommar! Nu önskar jag att min syster bodde här med mig så jag kunde visa henne allt vackert. Jag vill visa henne hur vackra alla hus är på morgonen när solen skiner och hur det lyser när de små ljusgröna knopparna/bladen träffas av solljuset! Det här är underbart fint om man bara tar sig tid att se på det och njuta av det.

En bild från början till slut






Ja ett fotografi kan gå från att vara något ganska tråkigt till att bli något mer intressant. Här visar jag hur jag jobbat med att få den färdiga bilden mer spännande och mer åt det håll jag från början ville ha. 
Första bilden är som den var när jag tog den på plats. Uppgiften vi fick var att ta en bild inspirerad av Denise Grünstein. Så jag tog en sån bild, men var inte riktigt nöjd där, så jag gjorde den svartvit med träden i bakgrunden i färg för att få en annan känsla i bilden. Slutligen la jag samma bild, fast en mer genomskinlig version uppochner på bilden och redigerade färgerna och ljuset lite. Då fick jag bilden jag ville ha.
Dessutom är allt gjort i mobilen, både tagen med mobilkameran och redigerad i telefonen!

Så ser det ut när vi har foto

 
 
 
Ja då var det här lovet slut också... Dags för skola idag, men det ska bli skönt att komma tillbaka även om lovet varit skönt! Tillbaka till skolan, rutinerna och dansen ikväll! Idag har vi grafisk kommunikation, men imorgon blir det foto!

April 2014 vs april 2015

 
 
 
Sitter och kollar igenom bloggarkivet från april förra året. Jag minns värmen som var, kaoset i skolan och att jag ändå kunde hålla mig relativt lugn. Jag hade koll på vad jag höll på med och njöt av livet ändå. Jag kommer ihåg hur jag kämpade för att få de betyg jag ville ha, så jag skulle kunna komma in på gymnasiet. Samtidigt kunde jag göra saker jag mår bra av och träning var ingen bristvara. Jag hade även mina kids jag dansade med och jag kommer ihåg känslan när vi äntligen rott projektet i land i mitten av april. Jag var så fruktansvärt stolt över mig själv och så himla glad av vad jag hade lyckats med. Det är skönt att kunna titta tillbaka på saker och känna sig stolt över vad man har gjort och nöjd med vem man är.
 
Idag har jag inte samma panik över skolan. Visst, det är tufft och jag vill ju självklart göra mitt bästa. Men allt är nytt, jag har inte läst kurser såhär förut och kraven är högre. Det är på ett helt annat sätt nu. Man får lägga upp livet på ett annat sätt. Förra året tränade nästan varje dag och skötte dansen ca 3 timmar i veckan. Dessutom la jag ner en massa extra tid i skolan och hade dans med alla sjuor och åttor. Idag har jag fullt upp med att hinna med en vanlig vardag. Kanske för att jag inte är riktigt van än. Jag får ta hand om mig själv och de jag har runtomkring mig på ett annat sätt än vad jag brukade göra. Förut bodde jag hemma och spenderade omedvetet mycket tid med familjen. Om jag vill spendera mycket tid med dem nu måste det planeras och skrivas in i almanackan. Jag ska gå i skolan, göra läxor och sköta hemmet. Jag måste handla mat och laga mat och jag måste ta hand om relationerna jag har här på ett annat sätt än jag gjorde hemma. För hemma var jag aldrig ensam, jag hade alltid familjen där oavsett om jag ville eller inte. Man behöver inte direkt anstränga sig heller, för ens familj är ens familj och de älskar dig hejdlöst vad du än gör. Nu behöver jag ta mig tid att verkligen vara med dem som betyder något, för blir det ensamt här kommer det kännas VÄLDIGT ensamt... Det är inte så att jag tycker det är jobbigt att ta hand om människorna runtomkring mig här, inte alls, men det blir en omställning och det är något jag gärna gör. Det är när jag gjort allt det här jag kanske hinner ta hand om mig själv träna lite om tiden räcker till. Det är inte direkt så att jag ställer till med något stort projekt nu heller som kräver mycket tid och engagemang, för det kan jag inte just nu.
 
Så livet har förändrats lite om man jämför med förra året. Jag lever inte i samma lugn och jag är glad om jag ens får ihop vardagen ibland. Men jag är oerhört glad att jag är där jag är idag. Livet blir inte alltid som man tänkt, man får ta det som det kommer och i mitt fall blev det faktiskt mycket bättre än vad jag kunnat drömma om. Trots att jag har svårt att hinna ta hand om mig själ, men jag antar att det löser sig med tiden. Jag försöker leva i nuet och njuta av att jag lyckats ta mig hit.
 
Nu ska vi se om jag kan fortsätta påsklovets härliga rutiner med mycket träning! Men vi får se, det kommer säkert någonting emellan, fast man kan ju alltid försöka! Så nu ska jag ut och springa!

Gamla Stan i regnet

 
 
 
 
 
 
Här är bilderna jag tog med Becca i Gamla Stan för någon vecka sedan! Det var kallt och blött, men kändes samtidigt lite som sommar vilket inte direkt gjorde mig besviken ;-) Typiskt nog började allt med att en bil skvätte vatten över mig, så det tog inte lång tid innan jag var genomblöt. Som tur var åkte jag hem till Erik efteråt och han tog hand om mig och såg till att jag blev varm och torkade mina kläder <3 Jag har ju tur som fick vakna hos honom idag också!

Hem till sthlm igen

 
 
Idag bär det iväg hem till Stockholm igen och hjälp vad jag har saknat det! Fast jag måste säga att jag har haft det väldigt bra hemma i Dalarna också. Fast självklart har jag saknat världens bästa kille, men nu dröjer det inte många timmar innan jag får träffa honom ♥
 
Bilderna är tagna för några veckor sedan då syrran åkte ner till mig och vi hade en mysig helg i storstan.

Streetdance på riktigt

 
 
 
 
 
Några av bilderna vi tog när vi filmade härom dagen! Eller ja, just dessa bilder har ju världens bästa lillasyster tagit ;-) Man kan säga att vi var ganska trötta i benen efter den dagen, men kul var det verkligen! Och det blev verkligen streetdance, för vi dansade street precis vid vägen så man skulle kunna säga att vi hade lite publik som stannade och kollade.
 

Påsklov i Dalarna!

 
Ja då har man påsklov nu då och dels därför jag inte orkat blogga. Sen har jag haft så mycket bilder på lager att jag inte vetat vart jag ska börja... Men nu är jag tillbaka en stund iallafall :-)
 
Igår testade jag och syrran att göra knäckebröds pizza. Det blev faktiskt gott! Men jag tror man ska ha lite mer på pizzan för att den inte ska bli så bränd ;-) Annars hade vi en väldigt bra dag igår! Jag sprang och syrran cyklade en mil med mig. Känns riktigt skönt att komma igång med träningen igen! Har haft mycket med skolan och varit förkyld från och till under vintern så har inte kunnat träna så mycket. Men igår sprang jag milen på 1.08 Villket kändes bra med tanke på förutsättningarna! Efter det gjorde vi som sagt den där pizzan och sen drog vi ut och filmade när vi dansade. Bilder därifrån kommer upp imorgon!