Gröna Lund genom en isig fönsterruta



Senaste tiden har jag lärt mig mycket om mig själv. Jag har befunnit mig i många situationer jag inte är van vid och varit osäker på hur pass bra jag ska klara av dem. Men man måste våga för att utvecklas, stanna upp och deala med jobbiga saker och ta tag i sånt som behöver göras. 

Livet är som ett tivoli, det går upp, ner, hit och dit. Det händer massor på en gång och under perioder händer ingenting.

Jag har lärt mig att oavsett när hur och var, så kommer man alltid må lite konstigt när man flyttar från en miljö till en annan. Det gör lite ont och man saknar det man varit van vid, men tack och lov vet jag ju också att den känslan kommer släppa.
Jag har även blivit påmind om hur kaos jag blir när jag får för mycket att göra och almanackan blir proppfull. Och eftersom att nya sakerhela tiden kommer upp och in i mitt liv måste jag acceptera att det kan ta ett tag att vänja sig vid dem och lära mig prioritera min tid på nya sätt.

Men jag tror livet börjar lätta lite nu! Ljuset är på väg tillbaka på riktigt och det känner jag i hela kroppen. Men snart kommer nog nya utmaningar! Som tur är, är jag nog redo för det snart! 

Mello-mys



Trots mensvärk från en annan planet så är det här ingen dålig helg. Jag har världens bästa pojkvän som masserar, värmer och ser till att jag mår så bra jag kan. Dessutom får jag umgås med hans underbara familj och nu mello-myser vi i soffan <3

Grötbullar med chia och linfrön



Passade på att baka lite bröd idag medan jag tvättade... Det blev väldigt goda bullar/frallor! :) Hittade ett recept pågrötbullar på nätet (har tydligen tappat bort det ni fixade åt mig mamma...) så jag improviserade och gjorde om det lite. Eftersom att jag inte visste hur det skulle bli gjorde jag en fjärdedels sats. Och såhär gjorde jag:

Jag började med att göra havregrynsgröt, 2dl havregryn och 2,5 dl vatten och lite salt. Sedan fick den stå och svalna medan jag sprang mellan tvättstugan och köket. Jag hade 0,5 dl chiafrön i en skål med 2dl vatten ca 20 min innan jag blandade ihop degen. Jag smälte 25 g smör och tillsatte ca 0,5 dl vatten för att få det till 37 grader och blandade i 25g jäst. Hade i ca 1 msk sirap, 0,5 dl linfrön och blandade ihop allt. Sedan hade jag i lite drygt 2 dl vetemjöl och sedan fick det stå och jäsa i 30 min. Efter det knådade jag degen och det krävdes väldigt mycket mer mjöl för att degen inte skulle klibba nu. Jag gjorde åtta bullar av det som fick jäsa ytterligare 30 min. Sedan gräddade jag i mitten av ugnen på 250 grader i 5-10 min.

Jag kan lova att de är väldigt goda och energirika!

Fotograf Felicia Johansson



Nu har jag suttit i någon månad och redigerat bilder, försökt få till rätt upplösning och fått göra om allt några gånger. Men nu har jag äntligen kommit så pass långt att jag vågade publicera det jag jobbat med! En ny blogg/hemsida finns nu, samt Facebook sida och instagram konto. Det är lite av vad jag hållt på med senaste månaderna :)

www.fotograffeliciajo.blogg.se