Vårkänslorna kommer, kanske lite tidigt. Men hallå!? Vad gör det om man är lite extra glad en stund då? :-)

 
Nu är det såhär, som vanligt den här tiden på året. Jag är lite krasslig och har varit det ett tag. När jag inte har varit helt frisk under en tid blir jag lite deppig. NU vill jag ha vår, men vet att jag får vänta på den riktiga våren i ungefär fyra månader till och av det blir jag deppig. Dubbeldepp går jag bara inte med på ;-) Så, nu tänker jag försöka rycka upp mig lite, jag bestämmer mig för att jag ska bli frisk och det är snart! Det är vinter nu och jag kan inte göra något åt det, så varför inte försöka njuta av tiden som är nu innan våren kommer. Försöka hitta en ljusglimt i vardagen fast det är kallt och snön ligger på backen.
Jag ska njuta och vara glad för det som är och jag ska bli frisk!!
Det är lätt att tycka att det inte fungerar från slutet av januari fram till solen kommer tillbaka ordentligt, men heja alla som gör något bra av hela situationen!! :-)

Stockholmsbilder i bitande kyla... :-D

 
 
Bilder från förra helgen när jag var och firade min födelsedag i Stockholm. Bilderna från förra Stockholmsresan blev liite bättre, men det var lite svårt att tänka klart och hålla kameran stilla när det var -20 grader ute. Blev nöjd med resultaten ändå. Vid nästa stads-fotografering vill jag prova att använda längre slutartid. Såå roligt att experimentera sig fram med olika metoder att fotografera! :-D

Water...

 
 
Har varit lite krasslig den här veckan och är fortfarande det... Men jag har haft en del inspiration till att fota. Det är spännande att fota vatten, man vet inte riktigt hur resultatet blir fast det är väldigt roligt när man upptäcker att det blev bra :-) Får se vad jag hittar på för något att fota nästa gång ;-)

Nästan, nästan vårkänslor!!

 
Nu äntligen har solen bestämt sig för att flytta in hos oss igen!! :-) Solen har faktiskt visat sig under några dagar nu och jag känner på kinderna att solen faktiskt finns där. Kanske man kan börja stå ut med vinter i någon vecka till ;-) Såå skönt med sol!!

Bilder som drömmer...

 
 
Vackra bilder på en fin dag. Vädret är inte så bra, men innehållet av dagen är desto bättre :-)

Några bilder från den vackra solnedgången i fredags :-)

 
 
 
Här är några av de bilderna jag tog i fredags. Helt underbart fint var det!! :-) Något kallt bara, men det får man stå ut med om man får så här fina bilder :-)

Ännu en grym solnedgång!!

 
Skyndade iväg efter skolan för att fota ännu en solnedgång. Denna gång hann jag liite bättre ;-) Grymt ljus och vacker himel var en bra kombination.
 Fler bilder kommer! Men jag måste ha lite tid att titta på dem. Nu laddar jag för en superhelg som börjar ikväll :-)
Ser fram emot mycket fotograferande :-)

Fotokurs med Jimi Olsen...

Ja, fotokurs med Jimi Olsen har det varit i skolan :-) Vi har fått lära oss hur man tar bättre bilder med en mobilkamera. Väldigt bra kunskap, eftersom att man alltid har mobilen med sig, men inte kameran. Då är det bra att kunna ta bra bilder med telefonen:-) 
 
Står och gräddar pannkakor nu, pannkakor och torsdag hör ihop :-) Imorgon är det fredag- bästa dagen på hela veckan! Tjoho!! :-D

Special feeling...

 
Jag fotade som sagt för någon dag sedan och det resulterade bland annat i denna bild. Lite häftig tycker jag :-)  Bilden får en speciell känsla när man tänker på vad som händer i bilden, man vet inte riktigt vad som är fram och bak. Hmm, nöjd :-)

Lite komplicerat men väldigt nödvändigt..

 
Alla är vi olika.
Denna bild tycker inte jag piggar upp så särskilt mycket, den får mig att tänka på miljöförstöring. Tänk bara på de stackars träden som står där och får rök på sig. Nu är detta ett fjärrvärmeverk och jag vet inte om det är miljövänlig eller inte miljövänlig rök som kommer ut. Vi tänker oss att det är dålig rök.
Det man då ser på bilden tycker jag är miljöförstöring och att vi måste börja tänka mer på miljön (som vi redan gör, men kanske ännu mer). Det ser inte så bra ut och jag tycker inte att det är särskillt fint med en skorsten som sticker upp bland träd och hus.       (Jag kommer strax tillbaka till detta.)
 
Alla är vi olika.
Vi ser olika ut och vi är olika som personer. Alla dagar och upplevelser är även olika och det är bra. Det finns två sidor av allt. En bra sida och en mindre bra sida. Den sidan som är mindre bra hos sig själv kan man jobba lite med om det behövs. Dagar som är mindre bra kan man också göra något åt, men det ena kan vara svårare att jobba med än det andra.
När allt är så bra som det bara kan vara, tänker man inte på att det kan vara på något annat sätt, men när något är mindre bra tänker man på att det kunde varit bättre.
Det mesta bearbetar vi på något sätt. En upplevelse kan man gå igenom flera gånger i tanken. Först upprepar man bara händelsen, sedan tänker man på hur det kunde ha blivit. Efter ett tag tänker man på det ur ett helt annat perspektiv. Så gör vi med de flesta saker. Vi bearbetar och tänker. Det är så man utvecklas och kommer framåt i livet.
För att få det lite roligare ska man försöka tänka på det positiva i allt. Känner jag mig dålig på något är det viktigt att komma ihåg att jag är så himla bra! Jag är bäst på att vara jag, ingen kan vara bättre på att vara mig än vad jag själv är och det ska man vara stolt över. Under en lite mindre bra dag händer det ofta något positivt, men man tänker inte på det för att allt känns så dåligt. Men om man kommer ihåg den positiva saken blir plötsligt hela dagen lite bättre.
Allt och alla är olika och det finns något positivt i allt som händer.
 
(Nu tillbaka till bilden.)
Om jag nu försöker komma på allt det positiva med bilden är att vi blir ju varma av fjärrvärmeverket. Blir vi varma blir vi glada, är vi glada få vi inspiration. Har vi inspiration kommer vi på bra idéer. Får man en bra idé kanske någon kommer på lösningen för att den dåliga röken från skorstenen inte ska påverka miljön.
Nu kanske det inte kommer dålig rök från ett fjärrvärmeverk, gör det inte det så är ju det toppen, men om det gör det så kanske någon kommer på en lösning snart ;-)
 
Som sagt, Allt och alla är olika och det finns något positivt i allt som händer. Det vi ska göra är att komma ihåg det och vara stolta över det :-)

Vackra träd, men fy vad kallt!!

 
Idag har jag fotograferat en del. Tog mig en promenad genom skogen, men fy vad kallt det var! Håret frös och jag trodde att näsan fallit av för kylan. Som tur var kändes det att solen värmer, äntligen säger jag!
Med strålande sol och bitande kyla fanns det många fina träd med frost på. Har skaffat ett nytt objektiv också, 18-200mm och det var såå kul att upptäcka vad många nya, fina bilder jag kan ta. NICE!

Ja det är fredag morgon...

 
Nu har snart en hel skolvecka gått. Skönt att det äntligen är fredag! Fredagar är bra :-)
 

Inte riktigt som jag tänkt, men hjälp så bra det blev!

 
Försökte hinna med att ta bilder när solen gick ner idag, men jag lyckades inte riktigt. Stack hemifrån när solen redan höll på att gå ner och tänkte inte på att det var cirka en kilometer dit jag skulle gå och ta bilderna. Men när jag sprungit upp för berget där det är en bra solnedgångs-plats, var solen borta! Suck! Himlen var ändå väldigt vacker, så jag fotade den istället och blev riktigt nöjd, plus att jag fick lite träning på köpet ;-)
Ibland är det tur att saker och ting inte blir riktigt som man tänkt sig ;-)

Håller humöret uppe med tanken att det snart är vår! Ja, nästan iallafall ;-)

 
Idag åkte julen ut ur vårt hem, lite sorgligt men ändå skönt. Nu kan man fokusera på våren och få energi av det :-)
Nu känner jag faktiskt att det skulle vara sååå skönt med vår och värme. Jag är något trött på detta grå och slaskiga vinterväder.
Men till något som verkligen piggar upp, jag räknade lite och kom fram till att det är cirka åttio dagar kvar till det är 
vår! Suck vad härligt! :-)

Snötäckta grenar. - Igen!

 
Favorit i repris. En bild från en av mina kikar-fotograferingar :-)
Jag har lust att fota något mer, lite vattendroppar kanske eller någon porträtt fotografering :-) Ska fundera på det...

VeckoRevyn, Mattias Klum, Fotosidan, Scandinavian Photo m fl.

 
Rubriken talar. Det finns många som håller på med olika former av fotografering och det finns även flera olika sorters foton. Detta är vad jag har hållit på med de senaste dagarna, kollat olika företag som håller på med fotografering :-)
De senaste dagarna har jag även fotat lite själv :-) Varit ut på fotopromenad de två senaste dagarna när solen har gått ned. Det blir så fint ljus då :-) Vi får se vad jag hittar på imorgon...

Nytt år och nya drömmar :-)

 
Drömmar vi har om vad vi kanske skulle vilja bli eller vad vi kanske vill göra kommer ur det man lärt sig och upplevt. Det man drömmer om har man oftast fått från någonting, ofta ur barndommen eller ur senare upplevelser. Det kan vara något som man minns väl att man har lärt sig. De kommer från hjärtat och är till för att vara och stanna där. Drömmen blir vad du gör den till, på både gott och ont. Ingen kan stoppa DIN dröm och det är bara du som kan bestämma hur den ska vara. Drömmar kommer från hjärtat och där ska de stanna :-)