Från Italien till Dalarna...

 
 
 
 
Då var det hemfärd då... Med häftiga broar längs autobahn och en springtur i tyskland blev även hemfärden ett äventyr. På färjan mellan Tyskland och Danmark flög det en mås kring båten och den lyckades jag få några bilder på :-)
 
Om man sammanfattar denna bilfärd genom Europa, detta äventyr, så har det varit väldigt bra, lärorikt och skönt :-) Jag längtar redan till nästa gång :-) ♥
 
 

Blixtar och dunder...

 
 
 
 
En kväll var det så fantastiskt ljus och jag var vid en fontän (3;e bilden) och fotade lite. Så fantastiskt ljus är det inte ofta man får uppleva. Efter en mysig kväll med god mat börjar det så småning om nästan blåsa upp till storm och rätt vad det är börjar det spöregna och åska som bara den. Efter lite filmande lyckades jag fånga en blixt på bild :-)
 
 
 
 

Under mitt parasoll ;-)

 
 
 
Efter att ha vimsat runt på små vägar i Ungern kom jag till Italien och HAVET! Insmord i solkräm badade jag och däremellan läste jag en bok där jag låg under mitt parasoll. Jag skulle lätt kunna bo på stranden ;-)
 

Hungary...

 
 
 
 
 
Efter att ha lämnat prag och Tjeckien åkte jag bl.a. in i Ungern för att se hur det ser ut. Där gick det återigen upp för mig att man inte alltid ska lita på GPS-en... Plötsligt åker jag på en liten väg genom en by i Ungern. Vägen blev smalare och smalare för att senare, när man redan fått "halv-panik" för att man inte vet vart man är, bli lite bredare igen. Till slut ordnade det sig, jag hamnar på ett bra hotell och hinner se en vacker solnedgång. Under tiden jag åkte mitt ute i ingenstans hann jag se många bondgårdar och ännu fler storkbon. Nästa morgon satte jag mig i bilen och det bar av mot Italien!
 

Broarnas stad - Prag!!

Ja, alltså... Prag är ju liksom broarnas stad och så, men för mig räckte det att gå ut en snabbis på en bro och se vattnet, människorna, broarna och alla duvor en kort stund. Det jag imponerades av var alla dessa byggnader...
 
 
Det fanns många vackra hus med fina dekorationer och alla hus är unika. Det finns inget som är det andra likt. Även om husen är slitna och inte har rustats på ett tag, är de så vackra.
 
Jag gick upp i ett kyrktorn och fick se Prag från ovan, helt otroligt underbart att se! Alla dessa tinnar och torn och alla hus som liksom är "ihopbyggda".
 
På torget nedanför kyrktornet var  det några musiker som spelade, det var barn som lekte och uteserveringar längs kanterna av torget. I mitten stod det en kille som gjorde enorma såpbubblor. Jag har aldrig tidigare sett något så mysigt, alla kulturer, alla människor i olika åldrar samlade på ett och samma ställe. ♥
 
 
 
Hotellet jag bodde på låg i gamla stans centrum och rummet jag bodde i låg på översta våningen. Det var ett rum med mycket ljus och ett fantastiskt fönster man kunde sitta i och se hur människor nedanför rörde sig längs stadens gator. Det första man såg när man tittade ut genom fönstret var en staty (sista bilden). Det är väldigt vanligt med statyer på taken i Prag.
 
Prag är som du säkert förstår vid det här laget en mycket vacker stad :-) Men min resa slutar inte i Prag, den fortsätter ett tag till...
 
 
 

Från Dalarna till Tjeckien.

 
 
 
 
En morgon i början av juli sätter jag mig i bilen och åker, mot Ystad där färjan till Polen ska gå. Samma kväll lägger jag mig i en hytt och morgonen därpå är jag i Polen. Sedan bär det av genom Polen, Tyskland och Tjeckien. Det är Prag som är siktet nu.
Vägen från Dalarna till Tjeckien har faktiskt en hel del att bjuda på. Självklart beror det på vilken väg man åker, men vägen jag åkte hade en del att bjuda på. Ibland grå motorväg, ibland maffiga (och fina enligt mig) vindkraftverk intill rastplatsen och när man tar en mindre väg genom en stad eller by får man ofta se vackra hus. Dresden är en vacker stad med många fina byggnader (3;e och 4;e bilden), men en stad som verkligen har spektakulära byggnader är Prag...
 
Mer om Prag imorgon...
 

Början, slutet och lite däremellan. På resan alltså ;-)

Så, igår kväll kom jag hem från min resa genom Europa. Jag bilade genom många vackra länder och hade innan resan tänkt ut precis hur mycket jag skulle kunna blogga och hålla alla uppdaterade om allt vackert jag såg.. Så blev det ju inte... Jag upptäckte att 1. Det är ganska dyrt att surfa utomlands. 2. Nästan inga Hotell jag bodde på hade ett bra internet. 3. Det gjorde det svårt att ladda upp bilder och blogga.
 
Därför ska jag berätta hur min resa varit nu när jag kommit hem och har ett väl fungerande internet:-)
Första inlägget kommer imorgon...

Det är ju ofta man själv är Fotografen ;-)

Fotograf och bildbehandling: Jag
 
 Fotograf: Gustav Bildbehandling: Jag
 
När jag sitter och kollar igenom mina bilder jag tagit nu i sommar, får jag en stark känsla av att sommaren i Sverige är helt fantastisk, fast det bilden inte säger är att det är få dagar med 30 graders värme (temperaturen jag tycker att det borde vara på sommaren). Fast kvällarna är helt underbara, det håller jag med om. Frisk luft och mygg... Bilderna ovan kommer från kvällen då jag och min kompis Gustav åkte en sväng och fotade :-) Det är väldigt roligt att få bilder på sig själv där man är grymt koncentrerad eller helt urflippad när man fotar. Det är ju ofta man själv är "Fotografen" ;-)

Goddag Prag!

 
Vilken härlig dag i Prag!!
Faktiskt så är jag i Prag nu:-) Idag har jag spatserat runt i staden, gått på broar och shoppat. Givetvis har jag också fotograferat en massa! På förmiddagen gick jag upp i ett kyrktorn och kunde då se Prag från ovan:-) Detta är en mycket vacker stad som jag varmt rekommenderar. Tyvärr har jag bara en bild att visa, nätet är väldigt segt just här, men det kommer fler bilder!!
Inorgon åker jag vidare på nya äventyr, får se vart jag hamnar då...
 

Min syn på världen, bokstavligt talat...

 
Liksom objektivet på kameran gör bilden klar, skarp och färgrik, väljer jag själv hur jag vill se på världen. Ingen annan kan bestämma hur jag ska se på världen, jag kan låta mig påverkas av andra, men det är fortfarande jag själv som bestämmer. Jag vill se världen med MINA ögon och ingen annans. Fast jag upplever den gärna tillsammans med andra

Vitsippor, grässtrån och en lämplig bäck.

 
I våras tog jag denna bild. Jag gillar den på något konstigt sätt.. Den har ju inte de där perfekta färgerna eller ljuset enligt mig, men jag gillar att jag lyckades vara i exakt samma nivå som blommorna och gräset (och de andra "rävsvansarna?" såklart). Det tycker jag är viktigt när man tar en bild, att man tänker på hur man vill ha den och från vilket perspektiv. Här ville jag få fram "växternas perspektiv" i bilden och på så sätt blev den bra :-) För att få till denna bild stog jag i en bäck och fotade..
 

En liten reflektion ;-)

 
För några dagar sedan fick jag hem denna underbara uppfinning i brevlådan. En reflektor :-) Hoppas på att den ska användas en del. Kruxet är bara att det är svårt att själv hålla i skärmen och samtidigt fota. Hmm, får väl muta någon att hjälpa mig ;-)
 
 
 

Sommarsöt doft av jasmin och alldeles klar luft.

 
 
 
På kvällen efter att det regnat under dagen, det spricker upp och solen tittar fram. När det fortfarande är fuktigt i gräset, det kallar jag lycka. När man känner en blandad doft av blött gräs och jasmin... Häromkvällen var det så och jag passade på att fotografera lite :-) Plockade också då en passande sommarbukett :-)