Fylld med möjligheter

(null)

Livet går allmänt segt, jag är fortfarande förkyl, börjar känna mer i halsen igen... Men jag var ut och dansade och firade min födelsedag i lördags och det var väldigt roligt!! Träffade Erik och hans kompisar ute och vi hade väldigt roligt tycker jag!

Igår var jag på möte efter jobbet då jag ska börja arbeta som danslärare igen :) Därför var jag idag och besökte lokalen där vi ska vara och blev väldigt inspirerad!! Jag ska dansa på "tuben" som är ett ungdomshus i Farsta, där kunde man få bidrag till olika projekt och jag blev väldigt taggad till att starta något projekt! Problemet är bara tiden... Hur ska jag hinna med allt jag vill göra?? Jag hoppas jag får lite mer energi när ljuset kommer tillbaka!

Jag har även idag fått mer ordentlig information av min chef på BK hur jag ska göra och vad min roll som arbetsledare handlar om! Måste tänka lite mer "vi vill väl jobba på VÄRLDENS BÄSTA BK??" Så nu är det  bara att plugga lite, göra prov och bli världens bästa arbetsledare!
Min chef sa att provet jag kommer göra, gör så att om jag i framtiden vill starta egen restaurang kommer ha relativt lätt att göra det! Livet med alla dessa möjligheter är underbart! Men det gör det ännu svårare att välja villen väg man ska prova först :)

Med skräp i fickorna och lite bråttom...

Japp, idag fick jag apringa till tåget för att hinna till jobbet.. Frågan är dock ändå om jag kommer hinna i tid, för pendeln är sen och då kommer jag missa min anslutning. Men sånt är livet i storstan!
Jag som skulle försöka fota mer med mina "work the shot" har istället fotat mindre.. Men det kan ha att göra med att jag blev sjuk och kom av mig lite.. Nu är jag frisk och har mycket att göra istället! Ska fira min födelsedag med kompisar imorgon så det aka bli väldigt roligt! Har förberett nästan allt. Försöker till och med spara ut naglarna för att få känna mig lite extra fancy, även om jag inte får ha långa naglar på jobbet. Och för att de inte ska gå av har jag till och med målat dem!! Ännu ett big no no!! Men både färgen och längden ryker på söndag, så en dag till med långa naglar hoppas jag att vi överlever ;) Nu hoppas vi att den här fredagen går fort och bra! 

En kreativ

(null)

Ännu ett bidrag till mina bilder får bli denna. En bild jag tog när jag var ute och sprang härom dagen... Tyvärr blir det nog ingen mer springtur på ett tag, för jag har blivit sjuk... Huvudvärk och ont i halsen och feber. Känns lite som halsfluss eller att jag har en influensa på g... Roligare kan man ju ha det! :(

20 bast...

(null)

Så igår var min dag!! 20 år och känns inte som att man är ett dugg klokare... men jag hade en väldigt trevlig helg iaf! Fick lite presenter (suuuper bra parfym av min älskling<3) och blev bjuden på middag och utekväll av familjen nu i helgen! Väldigt trevligt och bra måste jag säga!

Work...

(null)

Japp, körde work-out istället för work-the shot igår kväll... Jag tycker ändå att det är så skönt att springa i sånt snöväder som det var igår! Nu har jag sprungit 3ggr under januari vilket är mer än jag sprang under hela förra halvåret tror jag.. Hoppas det kan hålla i sig!

(null)

Sen kör jag dagens bidrag av work the shot! Snö, skuggor och skor. Är verkligen trött idag så orkar inte lägga mer energi på detta just nu. Det blev en bild iaf!

Work the shot

(null)

Jag har tänkt att jag ska försöka lägga ut lite mer bilder i ett "fotografiskt syfte". Det lät ju jättetråkigt när jag formulerade det sådär, men jag fick läsa en kurs på nätet i tvåan på gymnasiet sär vi skulle "work the shot" och det berättade jag om då vi gjorde det. Borde finnas i arkivet i mars 2016.

I alla fall tänkte jag försöka hitta motiv i vardagen, om det är mönster, färger, ett speciellt ljus, skuggor, människor, selfies, eller vad än jag känner kreativitet för just då, det kommer jag fota och lägga upp och berätta lite kort om. Då har jag dels lite roligare saker att berätta om och blir dels lite mer kreativ själv! Det låter som en bra plan va!

Så jag kan ju börja med att berätta lite om bilden ovan. 
Bilden är tagen i Thailand när jag och Ellinor var på den absolut bästa utflykten! Jag ville göra en tavla därifrån som behöll känslan jag hade när vi satt där på bambuflotten på väg till elefanter vi skulle få bada med. Naturen, värmen, lyckan, lugnet, allt det ville jag få med. Så färgerna och flotten får representera mycket av det, samt hur jag lagt mina ben på flotten. Detta tillsammans skapade ett snyggt mönster. Så jag tycker det blev en bra bild!


Vilket spår? Vilken väg? Vart ska jag?

(null)

(null)

Idag är det en sån dag när man undrar lite vart i livet man är på väg... Hur känns jobbet? Hur känns fritiden? Vad ska jag göra med mitt liv?.. Jag är nog ganska bortskämd med att vara lycklig 99% av tiden och veta vad jag vill och vart jag ska. Så när jag plötslig får en seg dag då allt känns tråkigt, då tar det emot på riktigt..

Annat var det när dessa bilder togs! Då var vi i Göteborg med fotoklassen och hade det sjukt bra! Det var en väldigt rolig resa och idag ett fint minne :) Då befann man sig fortfarande i den trygga Skol-bubblan.. Så som tiden flyger iväg är det snart ett år sedan..


Lyckad överraskning!

(null)

Ja vad ska man säga? Överraskningen igår blev lyckad ändå! Mamma hade listat ut att jag och Erik eventuellt skulle komma men pappa blev förvånad! Mamma också självklart, men inte lika som pappa :) Så nu är vi på väg in till Falun för att gå på innebandymatch!
Dock har jag världens mensvärk.. Men sån tur jag har att jag har Erik då! Han tar hand om nig så fint och masserar och värmer så att smärtan och kramperna avtar <3 Förhoppningsvis kanske jag kan använda adrenalinet från kramperna när vi kollar matchen och heja på när Falun spelar istället ;)

Tror kroppen börjar vänja sig!

(null)

För det första - Jaaa jag saknar Thailand en hel del!

För det andra - Jag tror kroppen börjar vänja sig vid det liv jag lever nu! Om jag jämför med när jag jobbade på posten, då gick jag upp ungefär samma tid på morgonen och kom hem ungefär samma tid också, men jag var såååå slut och orkade ingenting efteråt. Visserligen var det ett väldigt fysiskt krävande jobb och jag och Erik hade en minst sagt tuff period då, så det är väl förståeligt att man var helt föstörd. Men nu har det hänt två morgnar i rad! Jag har vaknat relativt pigg och glad!!
Känns konstigt att det är lätt att kliva upp, kroppen vaknar till ganska snabbt och dagen på jobbet går också snabbt!
Hoppas det kan fortsätta såhär för alltid nu! Då kommer jag uppskatta livet ännu mer och kommer kunna vara en ännu bättre och roligare vän och flickvän :)

Överraskning och trygghet

(null)

Hörde på radion imorse att det kommit fram en ny studie som visar att kvinnor som sätts under stress, blir lugnare om de får lukta på sin partners tröja. Jag kände bara att jaaa, det är väl självklart? Hur många gånger har inte jag gjort det liksom, haha! Under perioder då jag känt mig stressad sitter jag ofta med en av Eriks tröjor och suger in doften av trygghet. 

Idag ör det äntligen onsdag! Kulmen av veckan är snart över och nedförsbacken börjar igen!! På fredag tänkte jag och Erik överraska min familj genom att komma upp till dalarna över helgen utan att de vet om det. Syrran vet, men inte mamma och pappa och jag tror de kan bli ganska häpna! På lördag kväll  ska vi gå och se innebandymatch, Falun spelar hemma så det ska bli kul! Trodde jag alltid någonsin att jag skulle kunna bli intresserad av innebandy, men har man en pojkvän som spelar och är intresserad blir det annorlunda :)

Hoppas alla får en bra onsdag, så försöker vi överleva den hör dagen också!!

Plötsligt händer det!!

(null)

1 januari sa jag till Erik att jag ska försöka sluta äta så mycket socker. Till att börja med ska jag skippa allt fika och godis om det inte är någon som bjuder. Innan har jag verkligen varit en gottegris! Men nu ska jag försöka bli ett nyttigare jag. Saknar verkligen den jag var för ca 4 år sedan! Hatar att se syrran i samma form jag var då... och lika nyttig är hon också.. Men nu känner jag inget "tvång" och ingen hets i att äta bättre, känns som att kroppen valde det själv och därför har väl den här veckan gått så bra som den ändå gjort! Visserligen fuskade jag lite i fredags när vi var på middag och fick kladdkaka och i lördags åt jag lite mörk choklad, samt drack lite alkohol i helgen som jag inte skulle ha behövt. Det var bara mysigt och trevligt..
Nu börjar jag istället komma på att mellanmål inte är så dumt igen! Förr var jag en hejare på att komma på roliga och nyttiga mellanmål, finns nog många om man går tillbaka till början av 2014 här i arkivet.. Men under mina Stockholms år hittills har det blivet mer onyttiga bullar, mindre nyttiga bär och nötter... Men jag tror jag kan ändra det nu! Samt att jag faktiskt tog mig ut på en joggingtur idag! 3km senare och jag känner mig piggare i skallen än innan! Hoppas på mer sånt här!

Ljusare tider

(null)

Jag hoppas verkligen inte att det här är inbillning, för det känns som att det var liiiiite ljusare ute nu när jag slutade än kring jul. Då var det verkligen kolsvart, men lite ljusare himmel tror jag gömmer sig i horisonten idag! Längtar såå mycket till ljuset kommer tillbaka! Då kanske man överlever dessa långa dagar. Hoppas det känns bättre när lönen kommer också! ;)

När dagarna blir längre brukar även kreativiteten öka och då kanske jag kan få testa min julklapp jag köpte till mig själv! Det var ingen billig grej kan jag säga.. utan det var en KAMERA! Så efter att ha lagt pengarna på både en utomlandsresa och en kamera + objektiv under bara november månad, samt att ha fått nytt jobb = sämre lön än under sommaren/hösten, så gör det lite ont i plånboken.. Men ljuset och bättre arbetstider och höjd lön borde göra susen :)

Var ju nämligen brevbärare under sommaren och det tjänade jag ganska bra på! Sen jobbade jag som skolfotograf och det skadade heller inte! Få mitt företag inhyrt var roligt och jag fick möjlighet att köpa kameran! Så när skolfotosäsongen var slut började jag på Burger King! Där stod jag i kassan! En tjänst på 20 timmar i veckan. Det utvecklades till 25 timmar i veckan och nu har jag på mindre än 3 månader blivit arbetsledare och jobbar heltid med bättre lön. Så jag ska inte klaga :)

Med allt det sagt och gjort samt att vi går mot ljusare tider, tänker jag inte klaga mer! Är ändå ganska nöjd med tillvaron!

Bättre än bäst

(null)

Den här människan bredvid mig platsar lätt på topp 3 av världens bästa människor <3
Även fast vi kanske inte hörs så ofta, eller ses jättemycket nu när vi inte går i skolan, så är hon min allra bästa vän! Det var så skönt att få träffa henne igår. Hon kan också få ner mig på jorden på ett så himla skönt sätt, bara av att vara sig själv. Jag är nog en person som gärna  drömmer mig bort eller målar in mig i ett hörn, men Ellinor är en person som ger mig kontakt med omvärlden igen. Sen har vi förbannat roligt ihop också! Hon är en bra bästa vän helt enkelt!

Jämlika

(null)

Jag kom på en grej nu på morgonen på väg till jobbet. Jag har alltid sett mig själv som jämlik med alla andra. Har jag pratat med äldre har jag försökt förstå så mycket jag kan och för mig är det naturligt att gå ner på barns nivå när jag pratar med människor som är yngre än mig. Som exempelvis när jag gick i nian och startade en dansskola med två tjejer som gick sista året på gymnasiet. Idag kan jag kanske fatta att de andra tjejerna tyckte det var lite märkligt att nån som är tre år yngre tog tag i ett sånt projekt, men jag kände mig jämgammal och jämlik dem så för mig var det inte konstigt. Samma nu när jag står på jobbet och pratar med min chef som är några år äldre. Känner mig jämlik där också.
Detta ser jag som något bra som jag är glad att jag lärt mig. Det är nog mycket tack vare mina föräldrar det är såhär. Så ett stort tack till dem!

Solsken och en gentleman

(null)

Igår var en trött och sur dag för mig och Erik. Så jobbigt när en av oss vaknar på en bra sida men den andra inte. Och särskilt jobbigt när kommunikationen mellan oss brister och vi knappt kan prata med varandra utan att börja tjafsa.. Men så har väl alla par det. Men Erik ville vara hemma hos sig och få vara trött ifred, så jag var hemma och pysslade med lite saker tills jag kom på att vi båda säkert skulle må bättre av att göra något annorlunda  än bara nöta på varandra hemma. Så jag drog med Erik ut på picknick den iskalla midvinter kvällen igår. Vi satt på ett fint utkiksberg och drack varm choklad och hade det väldigt bra där vi satt och såg ut över Sthlm.. 

Idag vaknade vi och det var tvättstuga och städning som var på schemat för Eriks del. Så nu passade jag på att åka hem och kanske få lite gjort själv. Härligt med sol också! Känns inte som att jag sett solen på evigheter!! Blir kanske en promenad också för min del!

Bästa på morgonen

(null)

Även en stressig morgon när man måste skynda iväg, är pussen på morgonen det bästa! Speciellt som idag när vi båda gjorde frukost igår kväll, för att bara kunna packa ner den i väskan på morgonen och käka på väg till jobbet. Då kliver Erik upp först, PUSSAR på mig innan han kliver ur sängen och jag kan sova vidare en extra halvtimme innan jag ska stressa upp, slänga ner allt i väskan och åka till jobbet. Den där pussen betyder så mycket! Den får mig att må så bra! Jag blir helt varm och fylld med kärlek i kroppen och känner mig glad hela dagen :) Älskade älskade Erik <3

Surviver



Jag överlevde!! Ytterligare en arbetsdag med mycket att göra och det blev lite stressigt. Det är svårt att utbildas till arbetsledare när andra tar över ibland utan att de själva fattar det... Men nu har jag försökt bli lite mer förberedd inför morgondagen, bättre planering med folks raster och så. För det blir så fel när min chef säger åt mig att ta kommando, men när ingen har haft rast, alla är aströtta och han skickar iväg mig FÖRST.. Det känns fel. Om det är jag som har ansvar borde jag väl skicka de som ska på rast först, och gå själv sen? För är det någon som ska lida är det väl jag, inte mina medarbetare? Ska försöka med det imorgon får vi se hur det går!

Men nu såhär på tåget på väg hem känner jag mig lite kreativ! Redigerar lite bilder på telefonen och funderar på om jag kan skriva något fyndigt till bilden... Blir nog en bild på insta inorgon! 
Lite roligt det där! Man planerar "vardags bilder" för att det ska passa och se snygg ut! Men, men, riktigt så noga har jag inte varit förut, men det kanske kommer med åren ;) Tror kanske jag börjar få lite åldersnoja.. Jag som tyckte det var konstigt att bli 18, nu blir jag 20!! Vad sjutton händer?? Ja, ja.. Det är en annan historia ;)

We sing. We dance. We steal things.

(null)
Bild tagen av Ellinor Lindström, redigerad av mig


Att ha längre resväg till skola eller jobb är skönt. Då hinner man vakna till lite och får lite extra tid att mysa på tåget/bussen innan det är dags att kickstarta dagen. När jag gick i skolan kunde man fortsätta vara mosig och ta det lugnt. Speciellt på Xenter-dagarna. Då kunde man mysa ner sig i en filt och lyssna på musik samtidigt som man arbetade vid datorn. Nu kan jag inte direkt göra det.. Det är lite mer fysiskt arbete på BK, även om det inte är ett fysiskt ansträngande jobb..
Men om det finns något som kan få ner mig på jorden i morgonstressen, något som kan få mig lugn och avslappnad oavsett vad som händer runtomkring mig, så är det Jason Mraz album "We sing. We dance. We steal things."

Jag ska inte sticka under stol med att jag saknar skolan och det mer chilla livet, men jag gör mitt bästa och ska försöka lära mig att älska dessa dagar också. Dessa vuxna dagar med ett numera heltidsjobb, matlagning, diskning, städning, och flera försök till att hålla ordning och reda både på mig själv och mina grejer... Önska mig lycka till! ;)

Som rulltrappan på t-centralen

Rulltrappan stod still hela november.. skulle vara klar 30/11.. rulltrappan stod still hela december, skulle vara renoverad o funka 31/12.. rulltrappan stod fortfarande still 31/12 och enligt skyltarna ska den vara klar 23/2.. 

Jag känner mig lite som ett renoveringsobjekt som bara skjuts fram, ska bli klar, men skjuts fram igen.. Även om det är mycket som hänt fast det kanske inte syns, så känns det som att allt står still... i alla fall för stunden.. Stunden då jag åker till jobbet första gången på det nya året. Ett år som inte behöver lika mycket förändring som förra, ett år som känns som att det bara ska bli en transportsträcka tills jag vet vad jag ska göra med mitt liv, men som egentligen kanske handlar om att det är detta som är livet..

Alltid mycket ångest och funderingar här på bloggen.. jag vet.. Väldigt längesedan jag skrev.. jag vet.. Men vi struntar i sammanfattningen av tiden som gått och fokuserar på hur resten av livet kommer bli! Jag skriver inte för att folk ska tycka synd om mig, eller för att skryta om mitt liv. Jag skriver för att kanske få lite klarhet i allt. För att göra mer plats i huvet åt annat än bara dessa funderingar.

Dagens fokus är att överleva dagen! Försöka orka stå hela dagen på ömma ben och inte bryta ihop av trötthet.. På med ett leende så kanske jag kan lura mig själv åt minstone att jag är pigg och glad :)