Stockholm i mitt hjärta



Efter ett bra lov här hemma i Dalarna längtar jag tillbaka till mitt kära Sthlm nu! Saknar staden, vännerna och framförallt Erik! <3 Men jag åker tillbaka imorgon bitti och får sedan träffa honom, så det blir nog bra!
 
(Bilden är tagen från Katarinahissen, mitt favoritställe i hela stan!)

De tre musketörerna på stan med en varsin kamera i handen!

 
 
 
 
 
 
 
I söndags tog vi bussen till stan och roade oss där ett tag! Becca och Ellinor fick turista bland de andra turisterna och vi gick till Gruvan och drog runt på Faluns gator. Vi som går foto tog ju självklart kamerorna med oss vart än vi gick och fastnade lite extra vid is skulpturerna! Det var krångligt att få en bra bild på dem...
 
Måste säga att det var inte alldeles enkelt att släppa av dem vid tågstationen i onsdags... Efter att ha myst ihop i fem dagar kändes det konstigt att säga hejdå. Kvällen var inte sådär jätterolig, saknade dem en hel del. Mina små musketörer ;-) Antar att separationsångesten tydde på att vi hade haft det bra ihop <3 Tack för det tjejer!!

Medaljcermoni då Kalla tog GULD!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en hel del bilder på Kalla i tisdags kväll! Åkte in till stan en bra stund innan allt började, ställde oss på ett ganska tomt torg och började vänta. Vi fotade omgivningen en del, såg dalahästen med alla autografer på och fortsatte vänta. Allteftersom fylldes torget på med folk och kl 19.00 började en konsert med bandet Me The Tiger. Kanske inte riktigt min stil på musik, men okej att lyssna på. Efter det började äntligen cermonin!! Torget var smockat av folk och alla jublade när vi fick se Charlotte Kalla! En väldigt mäktig känsla! Vi kom fram till att det var värt det att vänta i några timmar och få stelfrusna tår, för vi fick bra bilder med oss hem! Jag fick även se en gammal klasskompis som Falujungfru, så jag tog några bilder på henne också :-) Alla var väldigt fina!

VM i lördags!

 
 
 
 
 
 
Vi var laddade, riggade kamerorna och väntade på att ta den perfekta bilden på VM i lördags! Svinkallt och mycket väntande, men det var det värt! Vi såg både damerna och herrarna åka och att få känna stämningen på Lugnet var såå coolt! Det blev kanske inte de bästa bilderna, men, men.. Vi fick bättre bilder på Kalla igår på Medaljcermonin :-)

Pannkakspicknick



Det blev en promenad i skogen med pannkakspicknick och pulkaåkning med bästa tjejerna igår <3 Det finns inte mycket att göra här, men jag tycker vi har det mysigt ändå! Det är skönt att bara chilla och slappa i varandras sällskap. Nu får vi se vad dagen bjuder på! 

(Bilden snodde jag från Ellinor)

Älgen hoppar backe!



Här i Dalarna älgar vi runt och håller hela byn vaken ;-) Igår kväll blev det en promenad på byn och man kan undra om vi verkligen är sjutton eller sju år gamla... Efter ett antal skrattanfall, stampande på varandras skuggor och efter att Ellinor upptäckte att man kunde göra älgar i skuggan, gick vi hem och såg klart på Titanic som vi började se kvällen innan och började se Ice age. Eller vi försökte med Madagaskar också, men det var jäkligt svårt att få till engelskt tal så vi gav upp och bytte till Ice age och till slut fick vi till engelskt tal när Becca kom på hur man gjorde!
Vi har det bra! Fotar en hel del, sover, äter och myser ;-) Får se vad vi hittar på idag!

Skuggor på is



Haha! Hittade en till bild från förra söndagen! Här försökte jag få med skuggorna på isen, gick sådär.. Blev okej iallafall!
Var på VM igår, mycket trevligt! Tog lite bilder så det kommer väl upp några om ett tag ;-)

När ljuset träffar perfekt






Har fortfarande några bilder från förra söndagen kvar, så jag passar på att lägga upp dem!
Det är så roligt när ljuset är perfekt och man kan leka med hur solen träffar olika motiv. På bilden i mitten träffade solstrålarna verkligen bara några grenar och sedan marken vilket var väldigt vackert! Lite som en sagolik port till huset i bakgrunden. Syns tyvärr inte lika tydligt på bild, men tycker jag fick med det bra ändå! Jag börjar lära mig det här!
Ha en bra lördag!

Fotografier av ett soligt Sthlm







Bara för att det är fredag bjuder jag på de bästa bilderna jag tagit på länge! Tycker jag iallafall ;-) Stockholm var så vackert i vårsolen i söndags och jag gillar hur jag fick med solen i lampan på två av bilderna!

Men nu är det fredag, vi får sportlov och jag drar med mig två kompisar upp till Dalarna för att mysa lite tillsammans :-) Imorgon är det skid VM som gäller!

Ett kaotiskt, helknäppt och alldeles underbart halvår! - Det bästa halvåret i mitt liv!

 
 
För exakt sex månader sedan började jag gymnasiet i Sthlm nu. Jag kan inte säga annat än att det har varit det bästa halvåret i mitt liv och jag tror inte jag kommer få uppleva ett bättre halvår. Visst, det kan hända roliga och betydelsefulla saker senare i livet, men det är detta halvår som varit startskottet för allt. Det är nu livet började, det var nu jag tog steget och flyttade hit. Det är under detta halvår jag märkt att jag fakiskt klarar av att bo utan min syster, det är under detta halvår jag fått börja göra det jag alltid drömt om att göra (plugga foto och över huvud taget hålla på med foto) och det är under detta halvår jag träffat alla otroligt underbara människor som jag uppskattar extremt mycket idag. Jag har aldrig mått såhär bra och varit såhär lycklig. Så jag vill säga tack! Tack till alla som stöttat mig till att göra det här, tack till alla underbara människor jag träffat som fått detta halvår att bli det bästa och tack till mig själv för att jag vågade satsa.
Man kan inte veta hur saker och ting kommer sluta förrän man testat och ibland lyckas man, ibland inte. Jag tycker iallafall man ska försöka. Jag lyckades hamna i Sveriges finaste stad med de bästa människorna <3

Kameran och en kopp te





(Älskar denna bild! Vinkeln är så nice och sedan utstrålar den verkligen vad våren handlar om - att njuta i solen!)




Tog med mig en kopp te och kameran och gick ut en sväng i söndags. Det var väldigt vackert väder! Dock blåste det lite kallt.. Men jag var ute hela dagen ändå! På förmiddagen blev det en promenad vid vinterviken och på eftermiddagen tog jag en sväng i stan. Bilder därifrån kommer upp om någon dag!

Tulpaner

 
Kände att jag ville pynta rummet lite i helgen, så jag gick till Hötorget och köpte mig två buketter :-) 

Svanar

 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, jag tog en del bilder av dessa svanar i lördags. Kom fram till i fredags att jag iallafall inte är en djurfotograf, men dessa svanar var så fina så jag var tvungen.

En sväng förbi Kungsan :-)

 
 
 
 
Blev en härlig promenad men Ann igår! Våren är på väg nu och det är sååå skönt! Jag drog med kameran, så jag fotade lite! Bland annat en del svanar vi såg, bilder kommer imorgon!
 

Från en favorit till en annan

(Snälla ge mig fler morgnar som denna!)

Så, torsdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt.. Skulle egentligen hänga med Erik, men han blev sjuk, så jag åkte till stan och köpte batterier till min analoga kamera jag fått av min morbror, städade mitt rum och stack ut och sprang för tredje gången den här veckan! Det blev mycket träning den här veckan och det är jätteskönt! Kände dock igår att en vilodag inte var helt onödigt.. Benen var ganska slut.

Igår hängde jag med Becca och Ellinor efter skolan och vi åkte direkt hem till Becca där vi hade det mys. Sedan åkte jag och Ellinor till mig och käkade och hade det trevligt tills det var dags för henne att åka hem. Då följde jag med henne till pendeln.

Idag ska jag hänga med en annan favorit! Ska vara med Ann idag vilket kommer bli toppen!! Vi får se vad vi hittar på :-)

Bästa skoldagen någonsin!!









Blev en skitbra dag igår! Solen sken och vi fick vara ute och fota fram till solen gick ner :-) Det underbara vädret gjorde att kreativiteten låg på max och vi gjorde massa roliga saker! Ellinor fick göra massa roliga poser då jag skulle ta mitt självporträtt och sedan fick vi för oss att gå upp för ett berg vilket vi även gjorde (båda två i bara gympaskor...) och där ställde vi upp sakerna vi hade med oss för stilleben och plåtade! Sista bilden tog Ellinor på mig när jag försökte ta en annan bild. Jag längtar till jag kan visa några bilder!

Dagarna på våren då solen är framme är bland de bästa dagarna på året!! Jag älskar det!!!

Hustak och snö...

 
Gammal bild från förra vintern, men jag gillar ljuset i den! Dessutom är det hustaket på huset hemma i Dalarna och just nu saknar jag det... Men lite hemlängtan får man räkna med ibland, dock skulle jag aldrig vilja byta ut livet här i Sthlm mot Dalarna igen, så livet är rätt bra ändå ;-) Solen är tillbaka, jag har de bästa vännerna, pojkvännen och familjen, dansade igår och får göra det jag älskar mest i skolan! Idag ska vi fota självporträtt utan att själva vara med i bilden... Har lite rekvisita med mig så jag kan göra ett stilleben, vi får se hur det går :-)

Istappar i solskenet



Nu när våren smått börjar krypa fram ser man allt det vackra! Som istappar i solskenet! Jag bara älskar när solen kommer tillbaka och den spontana kreativiteten med den! Nu kör vi grafisk kommunikation och hoppas på lika vackert väder som igår och gärna ännu bättre till imorgon då vi har foto! :-)

Lite hemlängtan, eller kanske avundsjuka? ;-)










Såå himla fint väder idag! Synd bara att det blåste så det var så kallt...
Sov hos Erik inatt, så morgonen och förmiddagen spenderades hos honom. Sen åkte jag hem för att plugga och tog mig en promenad trots kylan.. Hade tänkt hinna med de sista solstrålarna, men självklart går solen i moln nästan på en gång... Men det var ändå skönt! Känner lite smått hemlängtan nu, pratade med familjen på telefon när jag var ute och gick fast jag tror mer att det handlar om avundsjuka ;-) De kunde sitta på den inglasade altanen hemma och ha det bra i solskenet... Men snart har jag sportlov och då kommer jag hem och kan sitta där! :-)

Himlen var blå och rosa



Var en seg men ändå rätt rolig skoldag igår, var på sektorsråd och efter det stack jag med några kompisar in till stan och det blev en kväll fylld av skratt!! Det var väldigt vackert igår då solen gått ner och himlen var rosa.
Idag blir det efterlängtat häng med Erik! <3

Självporträtt med blixt!















Yes, som sagt fotade jag lite i onsdags kväll. Jag tog självporträtt och lekte lite med blixten! ;-) Okej, det kanske inte är världens bästa bilder, men det var väldigt roligt och jag ser fram emot vad jag kan hitta på nästa gång!

Världens bästa morbror!



När man har världens bästa morbror som ger bort de här grejerna och lite till kan man inte bli annat än lycklig <3 Det som inte syns på bilden är att jag även fick med två blixtar, en stor och vridbar och en liten. Vi håller ju på med analogt foto i skolan och det passade väl perfekt att få det här då! Tog med mig kameran till skolan i tisdags för att få hjälp att lista ut hur man gör med den, men det saknades batterier så det ska jag köpa i helgen :-) Testade även blixtarna till min digitala systemkamera och iallafall den lilla funkar! Den stora vet jag inte, saknas nog batterier till den också. Så jag som hade tänkt fota ändå igår blev helt överlycklig när blixten funkade till kameran så jag lekte lite med det :-) Bilder kommer upp imorgon! 

Livet exakt som det ska vara!



Det är exakt som det ska vara nu! Här photoshopas bilder som jag tagit tidigare ikväll och lyssnar på Michael Jackson på högsta volym! Ja okej, klockan börjar bli mycket och jag ska upp tidigt imorgon men jag är snaaaart klar ;-) Fast det här känns så himla bra just nu att jag tänker fortsätta en liten stund!!!!

Självporträtt utan att själv vara med på bild???



Det snöar på här i Sthlm men tack och lov fungerar tågtrafiken någorlunda bra än så länge! Igår snöade det på ganska bra under förmiddagen och då tyckte vår fotolärare att vi absolut skulle gå ut och fota... Kallt värre, men det gick bra! Vi skulle fota den bra och den dåliga sidan med vintern. Hade lite svårt att komma på bra saker med vintern :-P Men nästa veckas uppgift kommer bli ännu svårare. Då ska vi 1- ta ett självporträtt där vi själva inte får vara med på bilden utan vi ska uttrycka oss själva genom våra egenskaper genom saker vi fotar. Sedan ska vi 2- göra ett likadant porträtt men på någon annan i klassen och vi får inte välja vem utan det lottar vi, när bilderna sedan är klara ska klassen få gissa vem vi porträtterat... Tänk om man får någon man inte kan något om som man inte känner så bra... Äh, det löser sig. Men det gäller att tänka snabbt för vi får veta vem vi ska fota samma dag. Vi kan ju iallafall planera vad vi vill ta med oss för självporträttet. Fast det ska nog gå bra ändå!

Det var så himla skönt igår, träffade Erik en stund på hemvägen då vi tog pendeln ihop. Sedan gick jag hem och käkade och efter det stack jag ut och sprang. Kanske inte den bästa ordningen, men jag var så hungrig att jag var tvungen att käka först... Efter det körde jag på med styrketräning! Har inte tränat ordentligt sedan slutet av december så det var på tiden nu! Efteråt var jag så slut i kroppen att alla muskler bara skakade och jag var helt utmattad. Den känslan har jag längtat efter! Så träningsvärken är ganska påtaglig idag ;-) Vi har styrkeperiod på idrotten idag och jag hade hoppats på att få svettas lite idag med, men självklart ska vi ha teori... Får träna imorgon istället!

I eftermiddag blir det häng med Erik! Det blir alltså en bra dag idag :-)

Dansar mig genom dagen med värsta smilet ;)


Mycket vi har hunnit göra på foto nu. Min mapp med grejer jag tagit hem börjar bli full, men det är kul att plocka fram och se vad vi gjort :)

Igår var en bra dag! Trots att vi var trötta och hade grafisk kommunikation som kan vara ganska långtråkigt plus att det var svårt och irriterande att inget funkade igår så var det en bra dag. Tror vi var lite trötta både rent allmänt och sedan väldigt trötta på det vi höll på med igår så i slutet av dagen satt vi mest och skrattade tills vi grät, men det var roligt ;)  På vägen hem skrev jag lite med Erik och jag måste bara få säga att jag har världens bästa pojkvän <3 Så väldigt glad klev jag av pendeln, tog tunnelbanan hem och bytte om, sedan drog jag till dansen och där fortsatte glädjeruset fyllas på! Dansade för Martin på SDA och det var som vanligt fett kul! Det är så det ska kännas när man har kul och dansar :D
Nu kan jag dansa mig genom dagen med ett stort leende på läpparna :)

Ibland undrar jag...



Hemma igen



Helgen spenderades i Dalarna där jag hade det mys. Jag blev faktiskt sugen på att åka slalom, så under lördagen åkte vi till backen en sväng och det känns att det var ett tag sedan jag åkte slalom. Hade fruktansvärt ont i benen på kvällen och igår hade jag sådan träningsvärk i armarna... Men helgen var ändå bra ;) Hann till och med hänga lite med Erik igår kväll :)

Life...



Det är finurligt hur livet är. 
Jag kopplar ihop mycket av mina känslor och minnen till musik. Därför kan det vara jobbigt att lyssna på vissa låtar om det var musik jag hörde när jag gick igenom något jobbigt. Det kan också vara så att när jag lyssnade på den musiken mådde jag väldigt bra och då vill jag inte förstöra det. Jag vill liksom behålla den positiva laddningen i musiken och behålla de bra minnena till den. Då brukar jag låta bli att lyssna på det när jag är låg.

Nu är jag i ett läge där jag kan höra musik jag lyssnade på för ett år sedan då jag mådde riktigt bra, men när jag hör låtarna idag blir jag liksom förvirrad för det som kändes så bra då skulle idag inte riktigt kännas lika bra. För nu mår jag ännu bättre! Livet är lite finurligt, man får hela tiden nya uppfattningar om saker och definitionen om vad tex lycka är förändras ständigt. Men det är kul, jag gillar att uppleva nya saker och att få må bra :-)