Godnatt



Idag efter att familjen åkte härifrån satte jag mig vid datorn och kollade efter möbler jag behöver. Efter det tig jag en promenad ned kameran i högsta hugg! Ska försöka få upp bilderna på bloggen någon dag, men har en rätt  busy vecka, så vi får se.. Nu måste jag iallafall sova om jag ska orka med skolan imorgon.. Godnatt.

En Stockholmshelg ;-)



Idag har jag provat på dans som jag ska börja om någon vecka, haft det trevligt på stan med familjen och gått en härlig promenad längs vattnet :-) Svårt att få med den vackra miljön på bild bara... Får ta med kameran och fota någon dag!

På pendeln igen!



Har jag lärt mig att inte springa hemifrån för tidigt? Nej... Idag kollade jag ändå vilka tåg jag skulle ta, men skyndade hemifrån fem minuter tidigare än tänkt och självklart hinner jag med ett tidigare tåg då.. Så idag är jag en halvtimme tidig till skolan igen då... Men men, bättre tidig än sen! ;-)

Dagen...

Hittade en gammal bild på mobilen som jag fixade till på pendeln imorse :-)
 
Idag steg jag upp runt kvart i sju för att äta frukost och göra mig iordning för att gå till tunnelbanan runt halv åtta. Jag brukar gå lite tidigare hemifrån än vad jag egentligen behöver för att vara säker på att jag kommer till skolan i tid. när jag kom fram till tunnelbanan (det tar ca 40 sek att gå dit hemifrån, så det är inte all långt) upptäckte jag att jag glömt plånboken och sl-kortet hemma... Så det vara bara att vända och hämta den. Då kunde jag åka till skolan! Självklart lyckas jag tajma in det så att jag kommer 40 min tidig till skolan... Hoppas jag lär mig snart ;-)
Efter skolan stack jag ut och sprang en sväng och tränade sedan lite styrka! Efter det blev det pannkakor och telefonsamtal hemifrån Dalarna. Mysigt att prata med dem tycker jag :-) Nu är det sängen som gäller och imorgon ska jag hänga med kompisar efter skolan, men ska försöka hinna med att uppdatera bloggen lite under dagen!

En lite virrig uppdatering!



Mycket som hänt sedan sist! Bloggade i fredags, men av någon anledning publicerades aldrig inlägget och allt bara försvann.. Jag hade skrivit ganska mycket och har inte orkat blogga innan, för allt jag känt för att skriva har med det inlägget att göra..
Iallafall, en liten sammanfattning av det jag skrev kan jag ju iallafall bjuda på ;-)

Efter en vecka i skolan så kändes allt bara bättre och bättre! Första dagen var väldigt nervös, men det gick över snabbt! Jag har en trevlig klass och pratar med ganska många i skolan. 
Under eftermiddagarna hade jag det ganska tråkigt och fick världens hemlängtan en dag. Det var hemskt! Men det är väl så att flytta och bara "lämna" allt där man bott. För här känner jag inte riktigt till miljön och hade inga kompisar att hänga med efter skolan. Men det gick bra ändå!
I helgen kom mamma och syrran ner och vi hade det väldigt mysigt! Skönt att få slappna av i deras sällskap!


Det var väl ungefär vad jag skrev. Nu har det nästan gått en hel vecka till! Jag har utforskat området där jag bor och hittat en bra runda jag kan springa! Sedan hänger jag med ganska många i skolan och idag efter skolan gick vi lite på stan! 

Det känns som att det har ska fungera!
Nu har jag fått en skoldator också så bloggandet kanske kommer igång nu! :-)

Ny dag, ny vecka, nytt kapitel!



Nu är det ett tag sedan jag la ut något här.. Det beror på att det är mycket som händer just nu och det har varit mycket den senaste veckan. I och med att jag flyttar till Stockholm och börjar gymnasiet är det mycket som ska hinnas med och många tankar som snurrar i huvet. 
Jag bestämde mig redan någon gång runt åk 6 att jag skulle flytta till Sthlm när jag börjar gymnasiet och det har alltid varit min inställning. Jag har alltid gjort mitt bästa i skolan för att få så bra betyg som möjligt så att jag kommer in på vilket gymnasium som helst. Då är det bara för mig att välja och vraka och så blev det också. I mars gjorde jag arbetsprov och gick på intervju. Intervjun gick skit och jag satt där och grät. Som tur var hade jag en annan skola som förstahandsval och kom in där. Under sommaren har både jag och familjen gått och funderat mycket på att jag skulle flytta till hösten. Vi har pratat mycket om det, gråtit tillsammans och stöttat varandra. Det är ju inte direkt en hemlighet att våra liv kommer förändras och det skrämmer oss nog lite, eller det skrämmer iallafall mig lite, men jag vet också att när jag gör detta kommer vi alla växa och bli starkare av det och det kommer gå bra! Jobbigast är att lämna syrran hemma, men hon finns ju kvar och vi kommer ses så ofta vi kan och umgås via sociala medier.
Några gånger i sommar har jag haft en klump i magen, inte vetat vem jag är och vad jag vill med mitt liv och undrat varför i hela friden jag ska flytta?! Men många gånger har jag också känt hur kul det ska bli, få prova något nytt, göra det jag drömt om att göra i flera år och se vad som finns i detta kapitel av livet!

Nu sitter jag här i Sthlm vid köksbordet i lägenheten där jag kommer tillbringa åtminstone de tre kommande åren, om inte jag verkligen otrivs på skolan vill säga, för då åker jag hem. Jag och pappa åkte ner igår, vi packade bilen så full att man knappt kunde luta bak sätet lite grann och vi har stor bil! En sjusits och vi hade bara sätena fram kvar i bilen, de andra var urplockade... Vi åkte iallafall ner efter att ha kramat om grannarna ordentligt, gjort några tavlor som ska upp i rummet här och ätit lunch. Vid halv sex var vi framme och började packa ur bilen och vid kanske halv tio var allt så gott som klart!
Jag börjar inte skolan förrän imorgon och har då en dag helt för mig själv nu. Eftersom jag bor hos min faster kommer väl hon hem om några timmar och pappa kommer tillbaka efter jobb här i Sthlm senare ikväll. Pappa var ju snäll och fixade jobb i Sthlm nu under första veckan här, vilket jag tycker känns väldigt skönt! Jag får en bra mjukstart här! 
Idag håller jag på och sätter upp massa bilder på garderoberna (måste ju känna mig hemma ;-) ) och tänkte ta en promenad senare för att se mig omkring lite. Skulle ju kännas lite bra att veta vad som finns här i området.
Imorgon börjar skolan, men jag börjar kl 11, så får en rätt chill morgon och sedan ska vi mjukstarta terminen med en "chill vecka" vad nu det kan betyda ;-) Sen börjar allvaret! Mamma och syrran kommer även ner till helgen och det ska bli väldigt mysigt!

Än så länge har jag ingen bra dator här, då jag brukade använda den vi har hemma, men jag ska få en egen dator i skolan, så både bloggandet och bilderna ska nog bli bättre! Men jag finns här om ni vill följa min resa! Det ska bli såå kul samtidigt som jag är skräckslagen! Nervös inför imorgon är bara förnamnet på vad jag är, men det ska nog gå bra! ;-)

Snart fotografering!



Sitter och äter frukost och laddar inför en fotografering med finaste Elin! Fotade henne förra året också, men i år tror jag det kan bli andra sorters bilder, då det är fantastiskt ljus ute!

Ytterligare en bra dag!






Har haft en mysig dag idag igen! Började med chill på gräsmattan med syrran, senare söndagsmys med fina vännen och sedan spelade vi monopol på gräsmattan :-) Nu är det sova som gäller!

En bra dag idag!







Efter en lugn och härlig förmiddag stack jag och syrran iväg och badade efter lunch. Eftersom syrran är ett blötdjur och kan ligga i vattnet hur länge som helst, vill jag hellre sitta på bryggan efter ett tag och se på när hon badar. När jag satt där på bryggan fick jag höra gamla, härliga sommarvisor. Det kändes verkligen att det är sommar då, för där satt jag på bryggan och tittade på när lillasyrran badade och fick höra sommarvisor som spelades långt borta någonstans.
Efter badet var det kalas hos en kompis som gällde. Det var sista gången vi var samlade allihop innan skolstarten, dock var inte alla där ändå... Kändes lite vemodigt att gå därifrån...
På hemvägen kände jag att det var väldigt varmt i luften. När jag kom hem hade alla gått och lagt sig, men pappa var vaken, så honom drog jag med mig på en promenad i sommarnatten, även fast det regnade lite.
Börjar kännas att det är nära till skolstart och flytt nu... Det är det enda alla pratar om och det nästan det enda jag kan tänka på. Det känns både lite jobbigt och spännande, kul ska det iallafall bli! Men som ikväll har jag lite svårt att sova och vill helat ligga och fundera, men borde släcka lampan nu. Jag måste ju ha lite krafter kvar till imorgon också!

Mysig kväll igår



Bild från igår kväll när vi satt och hade det trevligt på altanen. Och ja Nicklas, du är med på bilden, dock valde jag att göra den suddig, men du är med! ;-)

Kvällsdopp.



Härligt med sommarlov och kunna ta kvällsdopp med härliga människor! 

En bra kväll!



Känner att lite blommor får symbolisera den här härliga kvällen. Först middag och härligt snack med vänner och sedan cykeltur och välbehövlig tid med en till vän. En bra kväll helt enkelt! <3

I Rättvik.



Efter en dag som innehöll mycket jobb med foton kan jag nu njuta hos fina vännen i Rättvik. Vi har det verkligen mysigt! Men nu ska jag sova lite :-)

En oväntad vändning av dagen...




Jag hade rätt! Det blev en bra dag! Har haft vattenkrig hela dagen med en busig syster ;-) Dagen var perfekt fram till klockan halv fem ungefär, då kommer ett stort moln. Jag trodde först det skulle bli åska och regn, så jag plockade ihop allt och gick in, sen kände jag hur en stark röklukt sticker i näsan och jag inser att det är ett stort rökmoln som tog vägen förbi.. Upptäckte också att det inte var så smart att ta i altanräcket när rökmolnet kom på "besök", man blev helt svart om händerna... Så nu sitter jag inne och hoppas att man ska kunna sova inatt... Men vi gör det bästa av situationen och  myser till det i källaren där luften både är sval och känns "ren".

Bra start på dagen



Börjar dagen med frukost på altanen. Har en känsla av att detta kan bli en bra dag! :-)

Kull i solnedgången



Idag har jag varit ute och lekt kull i solnedgången! Härligt med sommarkvällar :-)