Dag två på resan!




2 juli
Nästa morgon är man ganska trött. Har får halvbra sömn och somnade sent. Så det är jobbigt att vakna... Men jag drar mig ur sängen och vi går och äter frukost. Det blir en okej frukost med macka, te och några pannkakor till "efterrätt". Vi går tillbaka till rummet och letar resor igen. Det finns fortfarande till Kroatien, men det känns sådär... Kanske någon resa till Spanien eller Venedig, men vadå, bila är ju kul! Vi har gjort det fyra ggr innan, men man får se så mycket om man bilar! Dessutom blev det nästan billigare att bila till Venedig än att flyga, så varför inte? Efter ett tag sitter vi i bilen påväg mot Danmark och sedan Tyskland! Det riktiga målet är inte helt bestämt än, men någon stad i Italien lär det väl bli! Vi har bilat fyra ggr och alla ggr badat i Italien, det är ju det bästa landet (enligt oss iaf)!

När vi kommer in i Tyskland efter färjan mellan Danmark och Tyskland är klockan vid två och vi måste äta något. Vi letar reda på en Lidl där vi ska handla för att göra egen lunch. Väl i kassan och vi ska betala går det inte... Kortet funkar inte, de tar inte VISA och det är det enda kortet vi har! Vi har lite kontanter med oss från någon annan resa, men antagligen inte så det räcker. Efter att ha plockat upp kontanterna ur väskan får vi faktiskt ihop så det räcker! Vi betalar och går till bilen för att äta. Det blev macka, yoghurt, skinka, ost och tomat. Sedan hittade jag en Festis från dagen innan som jag drack.
Efter det snurrade vi runt på Autobahn en stund då gpsen och den verkliga vägen inte stämde överens med alla vägarbeten. Efter ett tag gick det bättre och vi rullade till  Helmstedt där vi sov på världens sötaste hotell och staden var så himla fin! Liknade Prag lite grann men var ändå en typiskt tysk stad. Gulliga små hus och vackra gator.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback