Kylig, men ack vilken vacker morgon! ;-)

När jag klev upp i går morse syntes det på himlen att det skulle bli en fin dag. Gissa om jag blev glad!! Hoppas på mer solsken och vackra dagar! :-)


Spegelmagi...

 
Experimenterade lite med speglar igår. Det ska jag testa igen! :-)
Igår när jag skulle fota upptäckte jag att jag varit lite klumpig... När jag hade fixat färdigt för att fota och knäppte på kameran var batteriet slut.. Men det gör ju inget tänkte jag, jag har ju ett till som jag byter till. Jag bytte batteri och ställde mig framför kameran, men av någon anledning fungerade inte kameran. SÅKLART var det batteriet också slut!! Jag fick vänta i någon timme och fota senare, missade melodifestivalen, men det var det värt ;-)

Hur ska man nu fira alla <3 dag? Såhär gör jag :-)

 
Alla hjärtans dag. Hur är det meningen att man ska fira det? Ska man proppa i sig en hel ask gelé hjärtan och få blommor av någon man tycker om?
Man kan ju absolut fira denna dag så, men det heter ju Alla Hjärtans Dag och som man hör på namnet tycker jag att man ska fira alla hjärtan. Det finns så många olika sätt att tycka om någon eller något på. Idag tänker jag fira dagen genom att tänka på och göra saker som får mig att må bra. Jag firar att vi har fått chansen att tycka om och bry oss om något.
Själv ska jag dansa idag och nu sitter jag och lyssnar på musik som får mig att må bäst! :-) Min dag började bra och jag hoppas att alla andras också gjorde det.
Glad alla <3 dag! :-)
 

Försöker plugga, men tankarna är på någon annan plats...

 
Nu är det mycket plugg... Skolarbetena bara kastar sig över en och samtidigt ska man försöka hitta en prao-plats innan det är försent. Fast, nu när jag suttit och pluggat hela eftermiddagen och prao platsen blev ordnad igår, så känns det lite lättare. Ännu lättare hade det varit om det varit lika fint väder ute som det är på bilden. Då hade man kunnat lyxa till det lite och suttit ute och pluggat, men istället ska det ju snöa, Men som sagt så får jag väl lov att ta det som det är. Njuta av vintern. Puh! Ja, tjena. Njuta av vintern... Jag vill ha våår!

Färg regerar dagen ;-)

När våren inte vill komma till mig får väl jag lov att ta hit den då. Idag ville jag vara en liten färgbomb;-) Det tycker jag att alla ska vara ibland. Färg för med sig glädje, som man hör så blir man ju också glad och man gör andra glada om man själv är glad. Det blir en positiv cirkel och det gillar jag :-) Så, om våren inte vill komma och göra oss glada, får väl vi bli glada av färg och locka på våren genom vår glädje:-)
Färg regerar dagen ;-)


Fotografering inomhus...

 
Fotograferade lite i helgen igen, men nu vill jag ha vår och fota våriga bilder. Hoppas på bättre väder till nästa vecka. Bilderna jag tog inomhus i helgen var inte dåliga de heller, de blev ganska bra, så jag kanske får nöja mig med det för en stund ;-)

Med bra musik klarar man det mesta ;-)

 
Snöig bild från när jag åkte till Stockholm. Den helgen var det kallt och vägen dit bjöd oss på ett vackert vinterlandskap :-). Nu har visst vädergudarna fått för sig att visa oss ett vinterlandskap igen. Det snöar för fullt och det ser ut som om att det kommer att göra det nästa vecka också... Men med bra musik klarar man det mesta, fast snälla, ge mig vår! ;-)

Tacka slumpen ibland! :-)

 
Vacker himel, ett speciellt träd, elledning och en kamera. Vad glad man blir ibland när man lyckas ta en bild och extra glad blir man när man bara slumpmässigt hittar ett bra motiv! :-) Jag gillar hur hela bilden blev, kontrasten mellan den blåa himlen, trädet som är svart och ledningarna. Jag gillar det! :-)

Stigen till vad som är idag.

 
För varje gång jag håller på med bilder jag tar, ser jag hur jag utvecklas. Att se sin egen utveckling är kul. Innan jag skaffade nytt objektiv, använde jag ett som hade bildstabillisering och en bra autofokus. Sedan skaffade jag ett nytt, med större zoom möjligheter och det hade varken bildstabillisering eller någon himelskt bra autofokus. Jag är jättenöjd med mitt köp av det nya objektivet. För det gjorde att jag har blivit så mycket bättre på att fokusera manuellt och verkligen tänka på att stå still när jag fotar. Har varit kul att lära mig det och ser fram emot att lära mig fler nya saker :-)

Nya perspektiv för våren :-)

 
 
 
När jag ser hur våren smyger fram vill jag gärna fotografera det. Att fotografera hur snön smälter och hur gräset kikar fram under snön blir ganska tråkigt. Det blir ofta väldigt lika bilder, träd och trädstammar där snön tinar som tidigast och man ser det gröna gräset runt trädstammen, eller så hamnar det hustak och istappar på bilden. Mitt lilla uppdrag den här våren kanske är att försöka hitta nya perspektiv att fotografera våren på :-) Det kan ju bli kul :-)

Fint väder och annan sorts aktivitet :-)

 
 
Helgen förde med sig fint väder och då passade jag på att vara ute. Att röra på sig lite nu när det börjar bli lite varmare än tidigare i vinter var väldigt skönt :-) Passade på att fota lite då också, kul att fota något man inte fotar så ofta, som tex ett längdskidspår. Istället för att åka på spåret så låg jag ned på det och fotade det ;-) Hoppas faktiskt på mer sånt.

Som ringarna på vattenytan.

 
Himlen är så vacker. Det kanske inte är så ofta man verkligen tittar på himlen, men det borde man göra oftare. Jag tycker det är jätteskönt att titta upp i himlen, jag blir lugn på något sätt :-)
Himlens ränder är som ringarna som bildas på vattenytan, på en stilla sjö...

Enkel och god efterrätt :-)

 
Härom kvällen gjorde jag en liten efterrätt :-) Blev en supergod gino, passade med gino eftersom att det innehåller frukt och bär, så lite vitaminer satt bra nu när det är förkylningstider... Denna efterrätt är så härlig, för det blir såå gott och det är grymt lätt att göra den :-) Man bara skär frukt i bitar, lägger i en ugnsform, vill man ha bär i så lägger man i det också. Sedan river eller hackar man choklad och strör över, in i ugnen på ganska hög värme i ungefär 3-10 minuter. Det beror lite på vilken temperatur man har i ugnen. Det är verkligen gott, provade med glass till och det var också supergott. Mums!! :-)

Stadsljus i vintermörker.

 
 
Fler Stockholmsbilder :-) När jag tog dessa bilder använde jag mitt nya objektiv som inte har bildstabilisering. Det är lite svårt att hålla kameran helt blickstilla med ett stort objektiv... Ville inte släpa på stativet när jag inte bara skulle fota, så jag körde utan det. Är nöjd ändå, med tanke på att det var så kallt :-)

Sjukling som vill bli frisk. NUU!

 
 
Igår var jag hemma från skolan :-( Fortfarande förkyld... Men som sagt så bestämde jag ju mig för att bli frisk och det gjorde jag allt för att bli också. Förmiddagsfika med fruktsallad te, c-vitamin, blåbärssoppa och vatten. Sedan funderade jag på vad som gör mig glad, för är man glad får man ju lite energi och om man har energi blir man snabbare frisk. Så, när solen vann över molnen började altanen värmas upp. Med 11 grader på altanen, tog jag brickan med lunch med mig ut och åt en stund. Kände mig som en Michelingubbe med flera lager fleeceställ och en täckväst;-) Njöt ute i solen, och det gjorde mig glad. Efter lunchen var jag helt slut... Nu hoppas jag att jag är frisk snart! ;-)