Sommar, dagg och spindelnät...

 
 
Igår var jag så sjukt trött att när klockan var halv nio hade jag redan gått och lagt mig i princip. Satt vid datorn och sorterade lite bilder och då hittade jag bland annat dessa, som jag tog samtidigt som jag fotade Elin.
Jag kan ju passa på att bjuda på lite bilder jag inte lagt ut än! Så håll ögonen öppna de närmaste dagarna! :-)

Första helgen "ensam" i storstan!

 
 
 
Trots mitt virrvarr i huvudet hade jag en grym helg! Den började med filmkväll hos en väldigt bra kompis jag fått här! Vi var fem tjejer och vi hade det såå trevligt! Dock åkte en av tjejerna hem på kvällen, men vi fortsatte myset ändå. På lördagen drog vi hem till mig och åt lunch och sedan var det stan som gällde! När vi sprungit i några affärer ett tag var det tyvärr dags för två st att åka hem och sedan var det jag och en tjej kvar. Vi brukar bli rätt crazy på stan när vi går på stan och det här var inget undantag ;-) Vi hade det skitkul och supermysigt! Vi gick till Espresso House och fikade och satt där rätt länge, sedan dansade vi och sjöng lite på stan, gick i ite affärer och tog en promenad på Stockholms fina gator. Sedan åkte vi hem till mig, då hon var så snäll och sov över hos mig ;-) Vi tittade på film och fortsatte myset långt in på kvällen. Det var en sån här kväll jag drömt om att ha. Ni vet när man tänker på hur något ska bli, när jag tänkte på att flytta till Sthlm var det sånna här kvällar jag såg framför mig. Jag tycker det var en perfekt dag med det bästa sällskapet! ♥
På söndagen vaknade vi rätt sent, åt "frukost" och sedan följde jag med min kompis till tunnelbanan. Efter det diskade jag och plockade ihop efter helgen.. Sedan skypade jag med min syster ett tag och efter det tog jag mig till Stockholm södra station och därifrån gick jag en promenad i det härliga vädret.
Jag hade en toppenhelg helt enkelt! :-)

Ett rent virrvarr

När jag tränar rensar jag liksom huvudet. I en och en halv vecka har jag haft ont i en häl och jag har det fortfarande, vilket gör att jag inte vågar träna. Kan ni föreställa er vilket kaos det är i mitt huvud nu. Det är så mycket som far fram och tillbaka och jag vill skriva så mycket i ett enda inlägg att allt bara blir konstigt. Jag hatar när det blir såhär, det gör att jag blir osäker, vet liksom inte vad jag vill och börjar fundera på vem jag är. Egentligen vet jag vad jag vill och vem jag är och när jag då blir osäker blir jag även frustrerad. Frustrerad över att jag är osäker… Ja, ni förstår kanske hur tankarna går och det blir ett virrvarr i mitt huvud.

För att jag ska känna mig fin hjälper det att vara självsäker, när jag tränar och får rensa huvudet blir jag självsäker. Är jag självsäker hittar jag lätt kläder att ha på mig för att känna mig fin.
Imorgon har jag skolfotografering och då gör det ju inget om jag känner mig fin. Jag undrar jag hur detta ska gå…


Måndagsmys <3



Igår gjorde jag mitt bästa för att klara dagen i ruskvädret som var! Frusen och trött kom jag hem och tog en varm kopp te. Sedan handlade jag och gjorde en god middag till mig och min faster. Riktigt mysigt blev det med många tända ljus och mysig musik i bakgrunden. Vardagslyx efter en dag med tråkväder. Efter middagen plockade jag fram datorn och upptäckte att jag måste ta bättre hand om mina pengar, då jag räknade vad jag gjort av med under min första månad här i Sthlm.
Sen la jag mig  i sängen och kollade en film, hade även tänt ljus, så mysfaktorn var hög!
Det blev en bra måndag trots vädret!

Bästa duon!

 
 
 
 
 
Här har vi några bilder från helgen då jag och bästa syrran drog ut och filmade och fotade lite! Med massa kärlek och glädje skapade vad som ska bli några dansfilmer tillsammans! Det var såå kul, hon är såå duktig på att dansa och ljuset var fantastiskt! Vi två är helt klart bästa duon! ♥
 

Känslan att ibland sakna saker man inte visste att man kunde sakna.

Att bo och plugga på annan ort än man växt upp i är inte alldeles enkelt. Man får sina dippar här och var, vissa dagar kan vara de bästa i ens liv, andra känns det helt meningslöst att ha flyttat och man längat tillbaka hem. Hem till tryggheten, där man vet vart allt finns. Hem dit man kan gå på toa mitt i natten utan att ens behöva vakna, för man kan vägen helt utantill och vet vilka brädor man kan gå på utan att golvet ska knaka det minsta. Hem där man vet hur stereon funkar, hur tekopparna känns i handen och där man kan ligga på kökssoffan och titta upp i taket och lyssna på den tickande klockan när man har tråkigt. Att veta och leva i allt det där är en trygghet. Det trygga ligger i att man vet hur allt fungerar, man vet exakt hur varje vrå av bostadsområdet ser ut, känner igen nästan alla människor och man vet vad man kan göra när man har tråkigt. Flyttar man från den tryggheten måste man börja om. Man måste lära sig att hitta till toletten i mörkret, lära sig vart det knakar mest i golvet och har man inte samma porslin som förut måste man vänja sig vid hur de här tekoppanra känns i handen. Och vad sjutton ska man göra när man har tråkigt? Man måste komma på något nytt att göra. Även om det här bara är små saker kan dessa förändringar vara jobbiga.
Som jag nu har beskrivit det har det emellanåt kännts för mig. Det är inte förrän jag inte har samma teskedar som hemma som jag upptäcker att de vi hade hemma var ju fina, bra och sköna att använda. Inte för att det är nån speciell sorts skedar, utan det är bara det att det är jus dem jag är van vid att använda. När jag nu kommer till ett nytt ställe, känner inte speciellt många och måste skapa mig ett nytt liv, det är nu jag saknar och uppskattar de här små grejerna. Som tex tryggheten att veta hur tekoppen känns i handen.
men det är som sagt ibland det känns jobbigt. För det mesta går det bra och allt känns toppen! Jag har nu börjat göra saker jag tycker om, typ strosa runt på stan mer med kompisar, lyssna på musik och bara allmänt försöka njuta av att leva min dröm. Det är inte alldeles enkelt, men jag försöker och jag tycker att jag lyckas rätt bra! :-) Det gäller bara att försöka se det ljusa och positiva i varje dag så går det bra! :-)

Bästa dagen med bästa systern!

 
 
 
 
Hade världens bästa dag i skogen med världens bästa syster i slutet på sommarlovet. Vi sprang över en äng när det spöregnade som mest och åt plättar till lunch i en skogsglänta under några träd som skydd från regnet. Vi satt där och frös, åt och lyssnade på musik. Det var verkligen jättemysigt, förutom att vi frös då... Det var så skönt att få lite extra tid med min älskade syster innan jag flyttade. Saknar henne verkligen! Det känns så tomt och tråkigt ibland, tur att skype finns då så att vi kan umgås ändå!

Fina Elin <3

 
 
Har suttit och försökt redigera alla bilder jag har på datorn. Det går inte så snabbt, men det går framåt! Här har jag två bilder från fotograferingen med Elin. Hon är såå fin både utanpå och inuti! ♥

En iakttagelse

Jag gillar att iaktta människor och ler ofta åt det jag ser. Ännu roligare är det när jag iakttar människor som iakttar andra människor och som ler åt det de ser.

Rulltrappan - en motionsbov! ;-)




Har funderat en del på en grej när jag är här i Sthlm. När man går i skolan och jobbar är det inte alltid man hinner med träning, slutar man tidigt är det inga problem, men har man långa dagar är det svårare att hinna med träningen. Just därför har jag börjat fundera mycket på vardagsmotion. Det blir eller kan iallafall bli en naturlig del i vardagen.  Jag kan ta vara på tiden till och från skolan. Jag går mellan Mariatorget och Södrastation varje dag och på måndagar och tisdagar står och går jag ganska mycket i skolan. Då känner jag också att för att jag ska klara av det behöver jag bra skor, det funkar inte att ha platta sneakers när man ska gå mycket. Hemma fungerade det, för då gick jag inte lika mycket som jag gör nu, konstigt nog. Jag hade nära till skolan och det var en liten skola, så jag klarade mig med platta skor under dagarna. Som idag får jag ont i fötterna av mina platta skor och måste köpa nya bättre skor. 
Sedan har jag upptäckt att det alla säger "ta trappen istället för hissen" är något man verkligen ska tänka på. Varför stå still i en hiss eller rulltrappa när det finns en vanlig trapp bredvid? Det går lika snabbt att gå som att stå i rulltrappan och dessutom får man lite träning av att välja trappen. Det är vad jag har tänkt på, att utnyttja alla möjligheter till att röra på mig lite extra.

Sedan kan man ju alltid stiga av tåget någon station innan man egentligen ska av och gå sista biten, men än så länge har jag inte lärt mig Sthlm så bra att jag kan höra det, eller är kanske för lat.. ;-)

Fotat tid

 
 
Jag hade en kort skoldag idag! Vi har ju foto idag så det var lite synd att vi inte fick ha hela dagen, men det var skönt ändå för jag vaknade med ont i magen idag... Bara att hoppas att det lättar till imorgon. Trodde inte jag skulle klara av skolan imorse, som tur var hade vi en chill dag. Vi fick sticka vart vi ville och fota på temat tid. Lite svår uppgift, men jag tror nog det blev ganska bra! Jag lyckades haffa en mamma, en mormor och ett barnbarn som gick över pattan precis när vi skulle ta oss till T-banan så jag frågade dem om jag fick fota dem och så blev det! Några bilder senare åkte vi tillbaka till skolan och fick sluta när vi lämnat tillbaka kameran och det var runt ett så runt två var jag hemma. Sådär lite för mycket ensam tid för när jag satt vid datorn och började redigera bilderna på finaste Elin började hemlängtan komma. Jag saknade framför allt stereon i vardagsrummet och altanen haha! För de senaste somrarna har jag brukat sitta på altanen och lyssna på musik, men nu kan jag inte det, så då började jag sakna det. Fast det gick över relativt snabbt igen och vipps var det kväll och dags att gå och handla. Sedan gjorde jag mat och skrev en lååång lista på grejer jag både behöver och saker jag vill ha till rummet här, får se om jag kanske kan handla lite i helgen :-)

Värkande vader och nytt rekord!



Då har jag haft en helg i Dalarna! Första helgen hemma sedan skolan började. Det var skönt att få sova ut lite, var väldigt trött i slutet på veckan. Eller ja, sova ut och sova ut, var ju på granny goes street igår och såg på Panetoz, Linda Pira och Stor, Medina och Stockholm Syndrom. Har väldigt ont i vaderna efter allt hoppande igår, men stack trots det ut i skogen på en springtur. Trodde inte jag skulle orka springa, men det gjorde jag och rekord slog jag! Trots att det kändes trögt i början och jag kände att jag måste träna mer, fick jag min bästa tid! Det är så himla kul när man märker att man blir bättre :-)
Efter springturen packade jag och pt mat, sedan bar det iväg till tåget. Nu sitter jag i soffan i Sthlm och laddar inför skolan imorgon! Ska faktiskt bli kul! Har ju foto hela dagen imorgon, så det är väl klart jag längtar :-)

Om Felicia får bestämma är det sommar! ;-)



Bestämde att det var sommar idag och körde på med kjol och barbent! Skönt med sommar igen om bara för någon dag. Behöver verkligen den där extra energin jag får av sommardagar nu! Är helt slut efter en lång dag. Har haft något att göra varje dag den här veckan och det känns att jag inte är van vid det. Skulle verkligen "behöva" ett sommarlov till nu ;-)
Har precis varit på dans och det bar kul! Gick så fasligt fort bara och jag som var slut i skallen redan innan känner mig helt gråtfärdig nu. Men vi hade vikarie idag och tror det blir lättare med den ordinarie läraren.
Just nu känns livet ganska tungt, men har för övrigt haft en bra dag idag! Mycket plugg och långa lektioner men annars bra!
Nu ska jag sova!!

Olika grupper, nya personer, en härlig faster och så en bild...



Det är mycket som händer nu. Var med kompisar idag och sedan har jag suttit och pluggat till nu. Imorgon kväll har jag dans och på fredag prov. Måste försöka plugga lite till, men det kanske jag kan göra på tåget. Trivs just nu väldigt bra här! Vi är indelade i många olika grupper i skolan, vi har en mediagrupp, en klass i de gymnasiegemensamma ämnena och en annan klass för mentorskap och fotokursen... Lite tråkigt när man äntligen börjar få lite vänner och så delas man upp i olika grupper med nya personer, det är lite tråkigt, men på det sättet lär man ju känna fler också! Så det är väl vara att bita ihop och köra på! Sedan tycker jag upplägget med kurser istället för ämnen i gymnasiet är lite tråkigt och jag saknar variationen i undervisningen, men jag får ju göra det jag verkligen vill och det hade inte varit bättre någon annan stans. Det är väl lika här att bara bita ihop och köra på!

Jag bor hos min faster och än så länge känns det väldigt bra! Hon är rolig och trevlig :-) 



Bilden tog jag i söndags när jag tog en promenad, ska försöka få upp fler bilder därifrån och har några fler mappar jag skulle kunna visa bildr ur, men har inte kunnat fixa med dem än. Ni får nöja er med denna så länge!

Skrattrunda ikväll :-)

 
Har haft en lång dag och varit ganska trött då jag gick upp tidigare för att hinna plugga inför samhällskunskapsprovet på fredag. Men, tröttheten gjorde att jag skrattade kanske extra mycket nu ikväll när jag och en kompis från Falun, som jag för övrigt inte sett på över ett år, fikade och tog en promenad. Mycket trevligt! Kom hem för kanske 40 min sen! Såå värt det!

Det går framåt!



Sitter och försöker ladda ner en testversion av ps. Klarar mig verkligen inte utan det! Lite konstigt bara att sitta hör helt själv.. Tredje natten nu jag ska sova själv, första var superkonstig och jag längtade hem, men det var förra veckan. Igår var jag också själv och det gick bra! Visste ju vad jag hade att vänta då, så var lite förberedd och ikväll känns det ganska normalt. Saknar ju förstås att ha sällskap av familjen och att höra någon annans än bara mina andetag, men tycker ändå att det går bra! Såklart är det ju även konstigt att vakna själv på morgonen, men det ska nog gå bra det med! Känns som att jag kommer fixa det här! 

Analogt fotografi!




Idag har vi fotat med analoga kameror och fått framkalla filmen till negativ och sedan framkalla en fotokarta med alla bilder på. Imorgon ska vi få framkalla enskilda bilder! Det blir väldigt kul!! Jag älskar att jobba i mörkrummet! Men det blir en lång dag imorgon. Först ska jag försöka tvätta lite om inte jag hinner med det ikväll, sen skola och efter det ska jag träffa en kompis från Falun på Medborgarplatsen. Hoppas jag hittar dit ;-) Det ska nog gå bra alltihop!