Försmak av sommaren

 
Nu är det verkligen inte långt kvar till sommaren och sommarlov! Det är den här veckan, nästa vecka och veckan därpå slutar vi på tisdagen! Helt sjukt vad tiden gått fort. Och som det alltid är i slutet av terminen har vi inte haft så mycket att göra i skolan, så idag kunde vi till och med vara lediga. Detta gjorde att jag, Becca och Ellinor var hemma hos Ellinor och tog cyklarna och badade. Varmt var det inte, men vi doppade oss och fikade lite. På kvällen när jag och Ellinor gick till tåget (vi åkte alltså hem till Becca senare) kändes det verkligen att sommaren är på gång! Det var varmt, solen sken och Syrenen och Häggen blommar för fullt och det doftar ljuvligt! Nu kämpar vi vidare till sooommarlooov!!

I väntan på bussen



Idag var en mycket bra dag! Vaknade bredvid världens bästa kille, fick åka med honom till skolan och sedan fick jag, Becca och Ellinor ta varsin kamera och dra ut och fota vad vi ville. Det bar av till stan, till en början, vi gick runt där vi aldrig tidigare varit och sedan tog vi pendeln, för att byta till tunnelbana, gå en bit för att ta buss, byta till tunnelbana igen och sedan pendel tillbaka till skolan. Vi må vara lite konstiga, men roligt hade vi! 
Efter skolan kom jag hem, sov en liten stund, fixade käk och sedan stack jag ut och sprang en liten sväng för första gången på länge! Fruktansvärt skönt! Så den här dagen har varit väldigt bra!

Ett blommigt träd och en enkel träbänk

 
 
Hittade två bilder till från när jag var ut och fotade en morgon innan skolan! Först och främst älskar jag verkligen när träden blommar! Så självklart måste jag fota det! Sen fick jag se en bänk och undrade om jag skulle kunna ta en intressant bild av en enkel träbänk. Lyckades jag?

Då ska jag säga adjö till mina pengar idag då...

 
Medan vitsipporna fortfarande blommade hittade jag denna ligga just såhär på vägen. Tyckte den såg lite sorgsen ut eller något... Det var fint med den mjuka blomman mot den hårda asfalten. Dock blev inte bilden riktigt så som jag ville ha den, men, men, man kan inte lyckas jämt ;-)
 
Idag blir det efterlängtad shopping med familjen som tagit sig till Stockholm! Ska försöka uppdatera garderoben, får se hur det går, både för mig och plånboken...

Färg eller svartvitt?

 
 
Eftersom vi jobbat mycket analogt i skolan och tillbringat mycket tid i mörkrummet har jag fått en annan förståelse av hur man kan jobba med bilder för att göra dem bättre. I skolan har vi jobbat med svartvita bilder, för att det är lättast attlära sig grunderna inom komposition osv då. Detta har gjort att jag tycker svartvita bilder är väldigt fina och här kan jag inte bestämma vilken som är finast... Jag gillar den i färg, men samtidigt gillar jag den i svartvitt mer tror jag... Vad tycker ni?

Tidigt en morgon

 
 
En dag för några veckor sedan började jag efter lunch i skolan. Självklart vaknade jag tidigt ändå, så jag tog med mig kameran och gick en sväng på morgonen. Då fick jag först se en ryggsäck stå alldeles för sig själv, sen kom en man med ett stativ springande.. Fågelskådare tror jag att han var!

När det blommade i Kungsan

 
 
 
Ja nu har våren nästan både kommit och gått! Allt går så himla fort den här tiden på året och tiden då det blommar i Kungsträdgården varar inte alls särskilt länge... Träden är överblommade sedan länge nu, men jag har inte hunnit visa mina bilder därifrån än, så jag tänkte göra det nu! Drog med mig Ann dit en dag så att jag iallafall hade fått några bilder av det den här gången. Bara för att man flyttar till ett ställe ska man inte tro att man får mer tid till att göra saker, som att hinna fota i Kungsan medan det blommar... Kanske hinner fota lite mer nästa år!

Bra fotoljus

 
 
 
Förra tisdagen drog jag med mig kameran ut och fotade! Självklart skulle det börja regna, men jag tycker inte det blev sämre förutsättningar för bra bilder då, ljuset var perfekt!
Många tror att det bästa ljuset att fota i är när solen står som högst på himlen och det är klart och fint ute, för då är det ljusast. Men nej, det är inte det bästa ljuset att fota i. Man vill oftast inte ha för stora kontraster och för skarpa skuggor, så det bästa ljuset är tidig morgon eller sen kväll då solen är på väg upp eller ned, eller när det är mulet ute. Då blir det inga hårda skuggor utan fint, mjukt ljus och det är det allra bästa! Annars får man dra dit det är skugga. Att fota i skuggan av ett träd och använda reflexskärm för att lätta upp för mörka skuggor funkar det också!

Vitsippor

 
 
 
 
Det brukar kunna bli en hel del mysiga promenader med Erik! Ibland tar jag med kameran och ibland är jag snäll och låter den vara hemma ;-) Har dock inga bilder att visa på honom, men till våren hör ju att jag ska fota vitsippor och i år är inget undantag. Vitsippor i motljus är bland det vackraste jag vet! Så den här mulna måndagsmorgonen bjuder jag på foton av blommor :-)

Vårsol, vitsippor och härliga vänner

 
 
 
Här har vi fler bilder från när vi var ut och fotade under en rast i skolan! Dagarna då vi har foto må vara långa, men riktigt roliga! Speciellt när vi får gå till vårt eget lilla berg och fota! Problemet nu är bara att de släppt in kossor i kohagen det egentligen är... Så vi får väl se vart vi hamnar nästa gång...

Nu när kaoset lagt sig

 
Just nu känner jag mig lika fridfull som på bilden! (Ellinor tog bilden en dag i skolan)
Det var längesedan jag bloggade och det är för att jag har haft fullt upp. Det märktes kanske att jag inte mådde så bra över skolan för någon vecka sedan. Vi hade verkligen fullt upp och det var kaos. Men efter det lugnade allt ner sig. Jag fixade svenskan och resten av proven vi hade, nu är det bara matte nationella kvar på onsdag, men matte är inte så svårt tycker jag så det borde jag klara! Under veckorna som gått har jag ändå hunnit med väldigt mycket! Spenderat så mycket tid som möjligt med kompisar och Erik, det har inte blivit mycket men jag har gjort så gott jag kan. Jag har även fotat min kusin som är gravid! Väldigt rolig upplevelse och jag hoppas jag får göra fler gravidfotograferingar i framtiden. Nästa gång är det bebisen som ska fotas! Jag har också hunnit med att titta på syrrans dansuppvisning och hjälp så duktig hon är! Jag får lägga på ett kol med dansträningen nu så jag kan hålla jämna steg med henne...
Veckan som varit har vi haft estetdagar i skolan och fått information om gymnasiearbeten och sedan bara haft roligt! Jag har fortfarande inte kommit igång med träningen... Jag hittar inte direkt tiden till att träna. Så sent i onsdags kväll, efter att jag hade både städat och putsat fönster tränade jag och klockan hann bli närmare ett på natten innan jag var klar. Men det var skönt att få röra lite på sig! Torsdagen tillbringades med världens bästa Ann och sedan var det födelsedagslunch som gällde för en annan kompis på fredagen. Jag åkte även upp till Dalarna igen (andra helgen i rad) igår så nu sitter jag här och har det faktiskt ganska bra. Hade tänkt träna en del den här helgen också men mår inte så bra, så det får bli en annan dag! Imorgon bär det av till Stockholm igen och jag hoppas Erik som blev sjuk lagom till långhelgen blivit lite bättre så jag får träffa honom då.
 
Men nu vet ni iallafall att jag lever och lite av vad som hänt sedan sist!

I Will Survive!



En riktig skitvecka det här med tusen saker att göra. Har både svenskaredovisning, matteprov och elevråd idag... Pluggat ihjäl mig till svenskan och ändå kan jag det inte. Känner mig lika hopplös som vädret idag. Men som tur är är det iallafall varmt ute så helt hopplöst är det kanske inte. Men redovisningen på svenskan kommer inte gå så bra oavsett, jag har det inte ens i huvet vad det är jag ska säga (vi har muntlig presentation)... Men jag lyssnar på I Will Survive med Gloria Gaynor och försöker intala mig själv att jag kommer överleva det här! Jag måste vara hålla ut till imorgon, då är allt över!