En härlig sommarmorgon

 
 
 
 
 
Sommarlovet är slut och vardagen har satt igång igen. Men det stoppar inte mig från att göra det bästa av situationen och njuta ändå! I söndags steg jag upp tidigt och passade på att fota självporträtt i det perfekta ljuset. Helt ensam var jag där på klipporna, det var bara jag, kameran och fåglarna.

Rude - Magic!

För exakt ett år sedan idag, satt jag i bilen påväg ner till Sthlm. I veckor hade jag planerat och tagit fram saker jag skulle ha med mig och de senaste dagarna hade varit kaotiska med grejer överallt! För jag skulle ju flytta till Sthlm! 

Vi packade in i bilen, tryckte in så mycket det bara gick, åt lunch och sedan var det kramkalas. Hur skulle jag klara att vara ifrån min familj under veckorna? Hur skulle jag och syrran stå ut med att inte se varandra varje dag? Skulle detta över huvud taget gå? Skulle jag få kompisar och trivas på skolan? Jag hade ingen aning om hur det skulle bli. Och när vi sitter där i bilen så får jag höra låten Rude med Magic! För första gången. Ett kort tag efter spelas den på radion igen och igen och igen. Hela resan får jag höra låten och texten liksom fastnar. "Why you gotta be so rude? I'm gonna marry her anyway" Det kändes som att skriva någon på näsan och bevisa att oavsett vad du säger så gör jag det som känns bäst för mig i alla fall. Det var med den tanken och känslan jag flyttade ner till Sthlm. Oavsett vad någon skulle säga eller tycka om mig så skulle jag klara det här och göra det som känns bäst för mig.

Idag hör jag låten igen, fast nu har jag en lite annan känsla än för ett år sedan. Nu vet jag hur det blev och hur det gick. Mitt största problem, som var att hitta till biblioteket där uppropet var, var inget större problem utan jag hittade direkt. Idag står jag med facit i handen och kan se tillbaka på ett väldigt händelserikt och lärofyllt år. Visst, det har varit jobbigt ibland och vissa gånger har jag velat ge upp, men den känslan försvinner snabbt när jag tänker på hur bra det faktiskt blev. 

Jag går på en skola jag verkligen trivs på och älskar, jag har fått världens mest underbara vänner och dessutom hittade jag min drömprins! Att åka ner till Sthlm nu är inte längre att åka bort, det är att komma hem! Hem till mitt livet jag bara trodde fanns i drömmen och hem till det som är jag. Så sjukt egentligen att det kan bli såhär bra.

När jag nu hör Rude kan jag se tillbaka på året som gått och veta att jag verkligen skrivit alla som tvivlade på mig, även mig själv, på näsan. För det här gick ju bra! Nu är det bara att fortsätta kasta sig ut i nya äventyr, testa nya gränser och leva livet så som jag vill leva det!

Innan vi lämnade Makarska

 
 
 
 
 
 
Sista kvällen i Makarska där vi återigen stannade och badade efter Dubrovnik tog vi en promenad och fotade lite vid vattnet i solnedgågen. Även om det kändes lite hopplöst i början av veckan, jag menar, vara en hel vecka med bara familjen och bo trångt i någon liten lägenhet vi hyr, så blev det en väldigt bra resa ändå! Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte längtar tillbaka...

Bästa bilderna på hela semestern!

 
 
 
 
 
 
Sista dagen innan hemresan åkte vi till Trogir och gick runt i staden där. Vi hittade ett väldigt fint ställe att fota på vid vattnet och jag tog vad jag tycker, de bästa bilderna på hela semestern! Älskar ljuset i bilderna på syrran där hon sitter och "mediterar"! Känns väldigt fridfullt med palmen som sticker fram i bakgrunden.

En promenad med vacker utsikt!

 
 
 
 
 
När vi gick från parkeringen och mot gamla stan i Dubrovnik fick jag se massa kärlekslås sitta på ett staket. Kunde inget annat än försöka fota dem och utsikten. Passade även på att ta några bilder på världens finaste syster där hon stog och försökte svalka sig i skuggan.

Dubrovnik

 
 
 
Väl i Dubrovnik gick vi runt i gamla stan. Vi gick på muren i hettan (det var runt 40 grader varje dag) och försökte se så mycket vi kunde, men i värmen hade man varken lust eller så mycket energi till att göra saker så efter ett varv på muren blev vi sittande på en restaurang innan vi begav oss hemåt till lägenheten vi hyrde.

Nu förstår jag vad de menar

 
 
Innan vi tog oss till Dubrovnik stannade vi i Makarska och badade lite. Det blev en härlig men lång dag som började hemma i Sverige och slutade vid stranden i Kroatien. Jag kan heller inget annat än att hålla med om allt jag hört om Kroatien tidigare, att det ska vara så vackert, för det är verkligen vackert! Det var så häftigt att se de karga bergen som bakgrund till en stad när man stog ute i vattnet och tittade in mot land. Det var hav, strand, stad och berg.

Kroatien

 
 
När jag ändå är på gång med bilder från i somras kan jag ju fortsätta med bilderna från årets semester till Kroatien! Men jag kan erkänna att först tillbringa en vecka med världens bästa kille på Västkusten för att komma hem, tvätta och packa om en dag och åka dagen därpå inte var det smartaste jag gjort. Dels saknade jag Erik väldigt mycket redan första dagen och dels blev det kanske lite mycket med att leva med familjen tätt inpå varandra i små lägenheter som vi hyrde. Jag skulle i alla fall ha behövt lite mer andrum emellan.
 
Men semestern började tidigt en tisdag morgon, då tog vi tunnelbanan till tc och bytte till pendel mot Arlanda för att  flyga till Split. I Split fick vi stå i kö någon timme för att hämta hyrbilen vi bokat och sedan bar det iväg! Vi riktade in oss mot Dubrovnik!

<3

 
Efter den här sommaren kan jag inte säga mycket mer än att jag verkligen älskar min pojkvän! Han är helt enkelt bäst!

Maneten blev till konst

 
Även om man ska akta sig för rödmaneter så är de mycket vackra att se på! Här lyckades jag få perfekt ljus i vattnet och alger som blev intressanta detaljer i bilden, vilket gjorde detta till en av de häftigare bilder jag tagit i sommar tycker jag.

Bästa kvällen i mitt liv!

 
 
 
 
 
 
 
Bästa kvällen av alla var ändå fredagen! Först och främst var det en väldigt härlig dag och sen på kvällen blev jag bjuden på restaurang <3 Vi åt gott och hade det trevligt och innan vi skulle gå hem stannade vi utanför och fotade lite. När vi skulle gå blev jag fast en stund med kameran och de andra gick i förväg, men Erik stannade kvar med mig. Han drog med mig upp på ett berg med så vacker utsikt så jag fick fota och efter det tog vi en mysig promenad tillsammans. Det känns så underligt att en annan människa kan betyda så mycket för en och att man kan känna så starkt för någon annan, men nu vet jag att det går!

På två hjul runt en Bohuslänsk ö

 
 
Det blev många cykelturer för vädret gav ju med sig! Det var någon dag det var lite blåsigt, men sen var det bra! Mycket mer sommar än vad det har varit nu ett bra tag. Vi kunde åka båt, sola, fiska krabbor och bara njuta av livet!

Fotsteg och fötter, gammalt som nytt

 
 
En av dagarna fick jag se hällristningar och en annan åt vi räkor vi hämtat vid hamnen någon dag innan. När vi hämtade räkorna passade jag på att fota Eriks mormors skugga, för även om det är sommarlov kan man ju öva på "work the shot" och hitta snygga kompositioner med ljuset, skuggor och linjer m.m.

Cykeltur och första hjälpen för maneter

 



Under natten har vinden lugnat sig och dagen därpå blir det fler utflykter på ön! Det var en gullig lillasyster som verkligen ville ut och fiska krabbor, så hon drog med mig ut och så skulle vi samla musslor och ostron för att sedan kunna fiska krabbor! På stranden hade massa blåmaneter spolats upp, så vi försökte även hjälpa så många vi kunde tillbaka i vattnet.