Årets mål - äta upp pepparkakorna!



Efter att ha bakat pepparkakor plockar jag fram burken vi alltid har pepparkakorna i och gissa vad jag hittar då. I burken ligger förra årets pepparkakor! Det är liksom tacken för att man anstränger sig och bakar, de äts inte ens upp!! Nu har jag diskat ur burken och lagt i de nya kakorna, jag bestämmer att årets mål blir att äta upp dem! ;-) Haha! Jag blev lite förvånad:-)

Inspirerad av Lennart Nilsson.




Idag kunde jag äntligen fota!! Började med en bilduppgift från skolan, att göra en bild inspirerad från en känd persons bilder. Jag valde att inspireras av Lennart Nilsson. En glasskål, lite vatten och en mini-apelsin fick det bli och resultatet blev ganska bra:-) Kanske jag provar igen någon dag, nu vet jag iallafall att det funkar att ta en sån bild:-)

Bara jag orkar resa mig ur soffan ;-)




Känner hur det kliar i fingrarna och jag vill fotografera, men bara tanken av att resa mig upp och ställa iordning för att fota får mig att hosta. Bilderna är från förra helgen då jag tog lite speciella bilder på en glödlampa. Har du någonsin sett att glödtråden i en lampa nästan ser ut som en stjärna underifrån? Det var lite kul att få se det och även kunna ta bild på det :-) Det är ju trots allt något man ser varje dag. 
Aja, iallafall är jag förkyld och har legat med feber några dagar, men nu börjar det bli bätte. Därav den dåliga uppdateringen på bloggen, har liksom inte orkat. Nu vill jag bara resa mig ur soffan och fota, men orkar inte.. Får ta det imorgon ;-)

När regnet gör asfalten glittrande...



Denna trötta dag startar med ett ruggigt novemberregn... Det är bara att hoppas att man överlever dagen.
Tur iallafall att jag kan drömma mig bort och längta till gymnasiet. ;-)

Mitt diviga jag på äventyr ;-)


Vacker kristallkrona i huvudstaden.

Efter en hetsig helg i Stckholm med massa saker inplanerade är jag ändå väldigt nöjd! Så mysigt det var! Känner att jag gärna börjar gymnasiet redan imorgon och efter att ha set musikalen Priscilla som för övrigt var jättebra, kanske divan inom mig ska få ta över lite till ;-) Trots att jag inte hann fotografera Stockholm och är lite lagom trött efter ca fyra dagars äventyr, är jag bara såååå nöjd! :-)

Gröthjärna ;-)




Skimriga "fredagsbilder" efter en lång dag! Hjärnan känns som gröt och jag är alldeles upprymd. :-) Nu väntar en härlig kväll och sedan lite sömn.. Ska bli skönt. Då är bara frågan vad, hur, när, varför och vilket gymnasium vill jag välja? Har iallafall haft väldigt roligt :-)

Mobilobjektiv :-)


Teleobjektiv

Vidvinkel


Macro


Som jag berättade förut har jag köpt mobilobjektiv. Jag köpte ett tele, ett fisheye och ett vidvinkel och macro i ett :-) Fisheye är jag inte ett så stort fan av, så det har jag inte använt, men resten av dem är jag väldigt nöjd med :-)
Objektiven ger både en bra skärpa och fina färger i bilden. Jag är såå nöjd! :-) Jag rekommenderar verkligen mobilobjektiv, om man inte vill bära runt på en systemkamera helatiden. Självklart blir det ju inte lika bra kvalitet på bilderna med mobilen som med en kamera, men det blir inte uselt heller ;-)


Gymnasiebesök! :-)



Känner mig såå taggad för gymnasiebesök på fredag, synd bara att jag är så fruktansvärt förkyld. Ska försöka genomlida dagen för att kunna slänga mig i soffan ikväll. Nu siktar jag in mig på vila så kanske jag är frisk imorgon :-) Det blir bra! ;-)

När novembermorgnar är som vackrast.




Idag bjuds det på kyla och en väldigt vacker morgon. När frosten glittrar i solens strålar är det absolut så vackert det kan bli en novembermorgon :-) Hoppas på en bra vecka nu, vilket jag tror att det kommer bli! :-) 

Bananer på bild ;-)






Vackra bilder på bananer det där;-)
Efter en helg med mycket att göra har jag inte hunnit blogga.. Men bättre sent än aldrig :-) I fredags fick jag hem ett paket som innehöll mobilobjektiv! Blev helt lyrisk och fotade det bästa jag kunde hitta, då alltså bananer ;-) Tänker berätta mer om dem senare, men väldigt bra är dem!

Ta chansen medan du har den!

 
Bilder från instagram, men de är bara sååå fina så jag bara måste lägga up dem här!
 
Satt i soffan, lyssnade på Rod Stewart och bara funderarde lite igår. Gjorde lite skolarbeten och kollade på lite bilder på datorn. Är inne i en period då jag känner mig väldigt kreativ. Önskar nästan att jag var tio år igen, för då kunde jag sitta och pyssla en stund efter läggdags. När jag blev trött kom jag på att jag skulle gå och lägga mig och då var klockan inte alls mycket. Om jag gör samma sak nu kommer jag inte på att jag måste sova förrän vid två-tiden och då är jag helt slut dagen efter ;-) Det betyder alltså att jag måste planera lite och det är exakt vad jag funderar på. Hur ska jag planera framtiden? Inte bara när jag kan pyssla och inte, utan hur vill jag att mitt liv ska vara om ett halvår och vad ska jag göra?
Snackade med några fina tjejer häromdagen om att det är såå viktigt att verkligen ta chansen när man har den. För mig är det kanske sista året jag bor hemma, så kanske jag borde ta chansen att göra saker nu när mamma och pappa ändå finns där för mig och kan stötta mig "live" ;-)
Jag ska absolut ta chanserna jag hittar, men det måste ju fungera med skolan också... Betyg sätts och jag ska även söka gymnasium. Jag vet vad jag vill gå och var, men vilken skola är bäst?
 
Det är mycket som ska tänkas på och planeras. Samtidigt ska man ju hinna leva livet också. Jag ska försöka och gör mitt bästa så får vi se vad som händer :-) ♥

Söta små glas :-)

 
Jag har en tendens att flytta kudden till nattduksbordet under nattens gång och sova där en stund. Därför kanske jag inte ska ha ett glas stående på nattduksbordet, men med ett plastglas går det bra. Det blir iallafall inte glas splitter på golvet :-) Köpte två stycken på ÖoB, väldigt gulliga glas :-)

Falun i höstmörkret :-)

 
 
Ibland käns livet bara så lätt och bra. Efter en eftermiddagen och kvällen igår som var fylld med massa kärlek, mys och inspiration, har jag fått lite ny kraft :-) Åt en härlig middag på stan i Falun och passade sedan på att fotografera Falun i höstmörkret :-) Jag älskar känslan i bilderna jag får till på hösten, speciellt när jag fotar städer med fler små ljuskällor som bara blir som små prickar i bilden :-) Vad säger ni, när tar man bäst bilder? :-) Jag tar nog själv bäst bilder under sommarhalvåret, men jag älskar känslan i bilderna på hösten :-)
 
 
 

Trädstammsfotograferingen får bli en annan gång ;-)

 
Gårdagen lite annorlunda än vad jag hade trott... Jag tror nog allt blev lite bättre, eller det är iallafall vad jag intalar mig ;-) Jag hade nog hoppats på en lagom hektisk vecka och kanske kunna gå i skogen och fota fina trädstammar (ungefär exakt vad jag gjorde för någon vecka sedan). Men det visade sig bli en vecka med mycket att göra. Tror nog jag har tre projekt att göra bara i skolan, sedan har jag ju startat flera små-projekt hemma som jag gärna vill hinna göra också :-)
 
Jag tar mig genom denna vecka också, med lite musik och fina människor runt sig går ju allt bra :-)

Hoppas på det bästa ;-)



Det är så tråkigt att vakna på morgonen när det regnar ute. Ibland kan det vara mysigt med smattrandet på fönstret, men inte idag. Känner också hur söndagsångesten sitter kvar i mig från igår. Jag gillar inte den där bitande känslan i magen och känner att jag inte vill göra någonting alls... Någon som känner igen sig? :-) 
Ska bli spännande att se vad jag hittar på idag. Hoppas höstrusket ger med sig och det blir en härlig dag:-) Hoppas... ;-)

Lite ljung, snark och endorfin.. Det blir nog bra ;-)


Halvt sovande sitter jag och funderar på vad jag ska göra idag... Det enda jag kan komma på är saker jag redan gjort, som tex åka på klassresa som jag gjorde tidigare i höstas. Därifrån kommer bilden :-) Det var en kall morgon i en slalombacke full i ljung, väldigt vackert! :-) Känner nu hur söndagsångesten kryper i mig... Efter en veckas fantastiskt höstlov längtar jag inte direkt tillbaka till tidiga morgnar, men nu väntar iallafall någon form av prao och det ska bli kul :-) Nej, det blir nog en springtur senare, kanske endorfinet får bort söndagsångesten ;-)

Det ena är roligare än det andra ;-)




Känner ett litet pirr i magen av att fixa med beställningspapper och prislistor :-) Jag tar nu ytterligare ett steg närmare mitt mål! :-)

Däremot är målet för mitt rum utom synhåll än så länge... Ligger en stor klädhög på golvet med vinterkläder som ska plockas fram och sommarkläder som ska plockas bort:-( Så då passar jag på att drömma mig bort till vackra platser (den övre bilden) istället för mitt rum ;-) Men, men, det är bara ca 6 månader kvar tills det börjar bli sommar igen, kanske jag ska låta klädhögen ligga kvar.. ;-) 

Photo shoot with the Devil...

 
Happy Halloween! (eller vad man nu säger) ;-) Säkert många som ska på halloweenparty idag, fast det var halloween igår. ;-) Kanske jag ska ta och spöka ut mig lite och göra en fotosession och ha ett eget litet party?  Vi får väl se.. :-)